Sipas Microsoft, 10 vjet janë të mjaftueshme për të krijuar një konkurrent të Call of Duty

Si pjesë e blerjes prej 68.7 miliardë dollarësh të Activision-Blizzard, Microsoft ka paraqitur një dokument të ri pranë CMA britanike për t’iu përgjigjur Sony, e cila po përpiqet me të gjitha mjetet të kundërshtojë këtë dasmë. Ndër arsyet e ndryshme në favor të bashkimit të dhëna nga Microsoft, ekzistojnë mjetet dhe aftësitë e Sony të përshtatshme për të ndërtuar një markë konkurruese.

Shumë pjesë të dokumentit janë censuruar në versionin e tij publik, por ajo që del në pah është se Microsoft i konsideron angazhimet e bëra me NVIDIA, Nintendo dhe platformat cloud të mjaftueshme për të demonstruar qëllimin e tij për të zgjeruar audiencën e Call of Duty.

Megjithatë, në një pasazh Microsoft nënvizon një aspekt themelor që i referohet drejtpërdrejt Sony: “Microsoft beson se një periudhë 10-vjeçare është e mjaftueshme që Sony, si lider tregu dhe botimi, të zhvillojë një alternativë ndaj Call of Duty. Periudha 10-vjeçare do të përfshini gjithashtu konzollat ​​e gjeneratës së ardhshme”, shkroi Microsoft.

“Për më tepër, efekti praktik i marrëveshjes do të zgjasë përtej periudhës 10-vjeçare, pasi lojërat e shkarkuara në vitin e fundit të marrëveshjes mund të vazhdojnë të luhen për jetëgjatësinë e asaj konsole (dhe më tej, me pajtueshmërinë prapa)” .

Megjithatë, kompania theksoi gjithashtu se bërja e Call of Duty ekskluzive nuk do të ishte financiarisht e qëndrueshme. Në praktikë, vetë Microsoft e konsideron si një rrezik të panevojshëm transferimin e Call of Duty në platformat e tij, prandaj edhe pas këtyre 10 viteve synimi do të ishte rinovimi i të gjitha marrëveshjeve të bëra më parë.

“CoD është një ekskluzivitet argëtimi që tashmë është pothuajse 20 vjeç. [i censuruar] Microsoft-it do t’i duhet të sigurojë shpërndarjen më të gjerë të ekskluzivitetit dhe do të ketë stimuj të fortë për ta mbajtur atë edhe në PlayStation [të censuruar]. Microsoft beson se pasi të lihet CoD PlayStation dhe rritja e bazës së lojtarëve me Nintendo, GeForce Now, dhe shërbimet e tyre të tjera të lojërave cloud gjatë dekadës, nuk do të kenë asnjë motivim, madje as aftësi, për ta bërë CoD ekskluzive.”

Kujtojmë se dy nga autoritetet më të rëndësishme antitrust do të shprehin mendimin e tyre në muajt në vijim. Në veçanti, CMA britanike do të prononcohet më 26 prill, ndërsa ajo evropiane së fundmi ka vendosur të shtyjë vendimin e saj për 22 maj.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/22/sipas-microsoft-10-vjet-jane-te-mjaftueshme-per-te-krijuar-nje-konkurrent-te-call-of-duty/