Siguria, marka Yahoo më e imituar nga hakerat në fund të vitit 2022

Është Yahoo, marka e famshme dixhitale, marka më e “imituar” nga hakerat në tremujorin e fundit të 2022, nga tetori në dhjetor.

Përdorur për fushata phishing, email fals që përpiqen të mashtrojnë përdoruesit, Yahoo përbën 20% të të gjithë aktivitetit të paligjshëm të postës elektronike të kryer nga kriminelët kibernetikë. Numrat që vijnë nga raporti i ri i kompanisë së sigurisë Check Point Research, me titull “Brand Phishing Report”. Fushatat më të përhapura janë ato që reklamojnë një çmim të pretenduar prej mijëra dollarësh, të nënshkruar nga Yahoo, edhe nëse për të transferuar paratë kërkohet të dërgohen disa informacione personale dhe detaje të llogarisë bankare.

Dhl zë vendin e dytë në renditje, me 16% të totalit. Tremujori i mëparshëm ishte i pari. Këtu, mesazhet e postës kanë të bëjnë me kërkesën për të dhëna për të mbledhur një paketë, shpesh të ndaluar në doganë ose për kontrolle inekzistente. Në vendin e tretë është Microsoft, me 11%. Në këtë rast, mesazhet variojnë nga hapja e skedarëve të dërguar nga kolegët ose nga shefi deri tek kërkesa për të klikuar një buton për t’u bashkuar me një grup në Microsoft Teams, një nga platformat më të përdorura për chat dhe video chat, veçanërisht për qëllime pune. Në dhjetëshen e parë janë Google (5.8%), LinkedIn (5.7%), WeTransfer (5.3%), Netflix (4.4%), FedEx (2.5%), HSBC (2.3%) dhe WhatsApp (2.2%).

Omer Dembinsky, Menaxher i Grupit të të Dhënave në Check Point Software, tha: “Ne po shohim hakerë që përpiqen të joshin objektivat e tyre duke ofruar dhurata dhe shuma të mëdha parash. Mos harroni, nëse tingëllon shumë e mirë për të qenë e vërtetë, pothuajse gjithmonë është. mbrohu nga një sulm phishing i markës duke shmangur klikuar në lidhje ose bashkëngjitje të dyshimta dhe gjithmonë duke kontrolluar adresën e faqes, faqen ku jeni drejtuar. Kërkoni gabime drejtshkrimore dhe mos jepni vullnetarisht informacione të panevojshme”.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/26/siguria-marka-yahoo-me-e-imituar-nga-hakerat-ne-fund-te-vitit-2022/