Si të menaxhoni shumë llogari Google në të njëjtin kompjuter? Opsionet e Chrome

Pasi të shohim se si të ndryshojmë temën në Chrome, le të kthehemi te flasim për Google – dhe jo vetëm për shfletuesin e tij – për të mësuar më shumë rreth menaxhimit të profilit tuaj. Në veçanti, ne do të zbulojmë se si të lëvizim midis llogarive të shumta.

Nëse, në fakt, e gjeni veten në pozicionin që duhet të krijoni një llogari të dytë për të menaxhuar veçmas punën dhe të dhënat personale, mos u shqetësoni: nuk jeni vetëm.

Megjithatë, ideja e kalimit nga një profil në tjetrin mund të dekurajojë shumicën e njerëzve, ndoshta të mësuar të dalin manualisht nga shërbimet e tjera, veçanërisht nga posta elektronike. Me Google kjo nuk është e nevojshme dhe vetë shfletuesi do të mbajë të dhënat tona të aksesit duke na lejuar të kalojmë nga një kuti në tjetrën dhe nga një makinë në tjetrën me një klikim të thjeshtë, cilido qoftë qëllimi ynë.

Për ta bërë këtë, thjesht hapni shfletuesin dhe shkoni në faqen kryesore të Google dhe shtypni butonin blu “Login” në krye të djathtë. Pasi të kryhet ky hap, në vend që të dilni për të hyrë në profilin tjetër që zotërojmë, ende në faqen kryesore të Google do të jetë e mjaftueshme të identifikoni ikonën e profilit tonë lart djathtas (zakonisht identifikohet nga një rreth me brenda inicialin e emrit tonë, nëse nuk keni vendosur tashmë një foto të personalizuar) dhe klikoni. Do të hapet një perde ku mund të dilni nga llogaria ose të shtoni një të dytë përmes “Shto një llogari tjetër”. Në një skedë të re, më pas mund të futni kredencialet e profilit të dytë dhe, më vonë, të përdorni të gjitha mjetet e Google të lidhura me të nga kjo skedë e shfletuesit.

Së fundi, për t’u kthyer në profilin e parë, mund të përdorni skedën e mëparshme ose ta hapni atë në një të re duke e zgjedhur nga e njëjta meny rënëse e aksesueshme nga ikona e profilit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/07/si-te-menaxhoni-shume-llogari-google-ne-te-njejtin-kompjuter-opsionet-e-chrome/