Si të lundroni në internet duke e mbajtur shfletuesin tuaj të sigurt

Shfletuesit janë mjete fantastike për të lundruar në internet dhe për të hyrë në miliarda sajte në ueb.

Që nga Internet Explorer dhe Netscape e parë deri te Chrome dhe Safari më moderne, ky lloj softueri ka qenë një nga përkrahësit kryesorë të përhapjes së rrjetit. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se ata janë të sigurt.

Në fakt, një pjesë e madhe e sulmeve kibernetike ndodhin drejtpërdrejt ose tërthorazi përmes këtyre mjeteve. Pikërisht për këtë arsye, përdorimi i zgjidhjeve të përshtatshme për të mbajtur të sigurt shfletuesin tuaj është një veprim pothuajse i detyrueshëm.

Faqet me qëllim të keq, platformat e lidhura me sulmet e phishing dhe rreziqe të tjera janë në fakt vazhdimisht përgjojnë. Edhe përdoruesi më ekspert dhe më i kujdesshëm, pa kundërmasa adekuate, mund të bëhet pre e ndonjë forme sulmi veçanërisht të rafinuar.

Shfletuesi i sigurt nga malware dhe të ngjashme? Këtu është një zgjidhje praktike
Pikërisht për shkak të natyrës delikate të shfletuesve, me kalimin e viteve antivirusët e ndryshëm në treg kanë ofruar shërbime të ndryshme speciale, nëse jo shtesa dhe shtesa reale.

Ajo që i bën këto masa paraprake veçanërisht efektive, megjithatë, janë veçori të tilla si mbrojtja në kohë reale e ofruar nga antivirusi Surfshark. Po flasim për një zgjidhje ideale për t’u përballur me Web-in në një mënyrë të relaksuar dhe pa stres.

Ky antivirus, i prodhuar nga të njëjtët zhvillues të VPN-së së famshme, është i lehtë për t’u konfiguruar dhe përdorur, si dhe ofron avantazhe të tjera interesante.

Njoftimet, në rast rrjedhjeje të të dhënave personale, është një fakt i rëndësishëm në këtë drejtim. Ekzistojnë gjithashtu sisteme mbrojtëse në lidhje me ndjekjen e kompanive reklamuese.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/04/si-te-lundroni-ne-internet-duke-e-mbajtur-shfletuesin-tuaj-te-sigurt/