Si të kurseni të dhëna gjatë përdorimit të TikTok? Ky është opsioni për të aktivizuar

Nëse dëshironi të kurseni të dhëna celulare gjatë përdorimit të një shërbimi online në telefonat inteligjentë me 4G ose 5G aktiv, duhet të aktivizoni opsionin e dedikuar. Ne kemi parë tashmë se si të çaktivizojmë konsumin e të dhënave në Spotify dhe Apple Music; tani, pra, është koha për të parë se si të ruani të dhënat në TikTok.

Menaxhimi i konsumit të të dhënave është shumë i rëndësishëm, veçanërisht kur bëhet fjalë për videot që luhen automatikisht dhe në mënyrë ciklike. Platforma e ByteDance nuk është aq e rëndë për paketën e të dhënave SIM, por sigurisht që konsumon më shumë burime se rrjetet e tjera sociale. Për këtë arsye, mund të jetë e dobishme për dikë që të aktivizojë modalitetin e kursimit të të dhënave.

Ku eshte? Asgjë nuk mund të jetë më e thjeshtë: thjesht hapni TikTok në smartphone tuaj, shtypni skedën “Profili” në fund djathtas, hapni menunë me tre rreshta që ndodhet lart djathtas dhe më pas shkoni te “Cilësimet dhe Privatësia”. Në këtë pikë ju duhet të kërkoni për kategorinë “Cache dhe të dhënat celulare”, në të cilën gjendet artikulli “Kursimi i të dhënave”.

Duke e hapur atë, do të gjeni një rrëshqitës që duhet ta shtypni një herë që opsioni të aktivizohet. Në këtë mënyrë, videot mund të kenë një rezolucion më të ulët ose të kërkojnë më shumë kohë për t’u ngarkuar kur lidhen me 3G, 4G ose 5G. Nëse përdoret Wi-Fi, opsioni çaktivizohet përkohësisht, derisa aplikacioni të hapet me një rrjet celular.

Pak kohë më parë ne iu përgjigjëm edhe një pyetjeje tjetër në lidhje me të njëjtën platformë sociale: ja se si të shihni sa kohë kaloni në TikTok.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/03/si-te-kurseni-te-dhena-gjate-perdorimit-te-tiktok-ky-eshte-opsioni-per-te-aktivizuar/