Si do të funksionojë Vision Pro? Tutorial zyrtare të Apple na e shpjegojnë atë

“Next Big Thing” e Apple do të jetë Vision Pro, të paktën sipas CEO të Apple Tim Cook. Një nga sfidat më të mëdha të gjigantit Cupertino, megjithatë, do të jetë të mësojë publikun të përdorë Vision Pro: versioni i ri beta i visionOS shpjegon planin e Apple për përdoruesit e rinj që do të përdorin shikuesin e tij.

Sipas asaj që raporton 9to5Mac, versioni i gjashtë beta i sistemit operativ Apple Vision Pro, visionOS, më në fund përmban një seri mësimesh (ose “video të futura në bord”) që synojnë të shpjegojnë, shpesh me një qasje praktike, funksionimin e shikuesit dhe të tij. Karakteristikat kryesore. Në veçanti, gjigandi Cupertino ka shtuar një video të shkurtër 35 sekonda në sistemin e tij operativ që shpjegon se si të përdoret ndërfaqja Vision Pro.

Ky i fundit, për shembull, na shpjegon se përdoruesit thjesht duhet të shikojnë aplikacionin që duan të hapin dhe të prekin gishtat me një gjest të ngjashëm me një “klikim” për ta hapur atë: “Navigimi në Apple Vision Pro ndodh me sytë dhe gishta. gishtat bashkohen dhe jepni një goditje të lehtë. Mund t’i mbani duart kudo që të doni, si p.sh. të mbështeteni në këmbët tuaja.”

Një video tjetër, megjithatë, na tregon se si të krijojmë avatarë 3D të Vision Pro, të cilët përdoren më pas gjatë telefonatave FaceTime dhe në aplikacione të tjera që lidhen me video thirrjet dhe konferencat në distancë. Procesi duket se është shumë i ngjashëm me regjistrimin e një fytyre të re në një iPhone për zhbllokimin duke përdorur Face ID: tutoriali, në fakt, shpjegon se “për të konfiguruar avatarin tuaj, do të duhet të hiqni Vision Pro në mënyrë që të kapë fytyrën tuaj Merrni kohën që ju nevojitet për t’u përgatitur dhe sigurohuni që asgjë të mos e mbulojë fytyrën tuaj. Për të filluar procedurën, vendosni Vision Pro në nivelin e syve dhe ndiqni udhëzimet.”

Paralelisht, megjithatë, zhvilluesit e palëve të treta po punojnë gjithashtu në aplikacionet e tyre për Vision Pro. Në veçanti, një video e publikuar në Telegram nga themeluesi i shërbimit Pavel Durov shpjegon se Telegram është plotësisht funksional në Vision Pro, duke dëshmuar për zhvilluesit interesi për platformën e re Apple dhe lehtësia relative e zhvillimit të softuerit për këtë të fundit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/11/17/si-do-te-funksionoje-vision-pro-tutorial-zyrtare-te-apple-na-e-shpjegojne-ate/