Së shpejti, Microsoft mund të largojë nga puna 11,000 punonjës

Së shpejti, edhe Microsoft do t’i bashkohet grupit të realiteteve të teknologjisë së lartë që kanë zgjedhur rrugën e pushimeve nga puna për të përballuar vështirësitë e paraqitura nga skenari aktual ekonomik. Kjo u raportua sot nga redaksia e Sky News, duke iu referuar asaj që mësuan nga një burim i cili mbeti anonim, por që besohet se ishte në dijeni të synimeve të shprehura nga drejtuesit e lartë të organogramit.

Një raund i rëndë pushimesh nga puna për Microsoft
Aktualisht, grupi Redmond punëson rreth 220,000 njerëz në mbarë botën dhe shkurtimi i fuqisë punëtore duhet të ndikojë rreth 5% të pjesës së përgjithshme. Me fjalë të tjera, rreth 11,000 punonjës do të detyrohen të gjejnë punë të reja. Disa analistë besojnë se numri mund të jetë edhe më i lartë.

Një njoftim zyrtar pritet brenda ditëve në vijim, pothuajse me siguri nga CEO Satya Nadella. Kujtojmë se publikimi i rezultateve financiare për tremujorin e fundit është planifikuar për javën e ardhshme.

Prandaj, Microsoft është gati t’i bashkohet një liste gjithnjë në rritje, e cila tashmë përfshin Amazon, Twitter dhe Meta. Me një vlerë kapitalizimi prej 1.79 trilionë, vitet e fundit grupi ka vënë bast mbi potencialin e biznesit të lidhur me cloud, duke korrur frytet e investimeve të tij veçanërisht gjatë fazës më kritike të pandemisë, me adoptimin masiv të punës së zgjuar dhe komunikim në distancë. Kohët e fundit, ka pasur një rënie të fitimeve, pavarësisht rritjes së të ardhurave, kryesisht për shkak të ngadalësimit të mprehtë në tregun e PC-ve.

Për të qenë të saktë, kompania ka njoftuar tashmë një raund të parë pushimesh nga puna në muajt e fundit, por me një ndikim shumë më të ulët. Duke iu referuar mosmarrëveshjes së sotme, një zëdhënës u përgjigj me atë më klasike pa koment: Ne nuk komentojmë thashetheme apo spekulime. Nëse ajo që ishte parashikuar nga Sky News do të korrespondonte me të vërtetën, do të dimë më shumë së shpejti.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/18/se-shpejti-microsoft-mund-te-largoje-nga-puna-11000-punonjes/