Samsung, në 2024 katër pajisje të palosshme: Z Flip dhe Fold bëhen Ultra

Samsung me sa duket synon të vazhdojë të përqendrohet shumë në telefonat inteligjentë të palosshëm dhe pajisjet e palosshme në përgjithësi. Sipas një postimi në Twitter të publikuar nga një zbulues, RGcloudS, në vitin 2024 gjigandi korean synon të rinovojë gamën e tij.

Në këtë rast, do të pritej prezantimi i modeleve Ultra për Z Flip dhe Z Fold.

Galaxy Z Fold tradicional pritet të ketë një panel QHD+ (1440p) të prodhuar nga BOE, ndërsa ekrani i Z Fultra pritet të ketë një rezolucion 4K dhe do të prodhohet në shtëpi nga Samsung.

Për sa i përket Galaxy Z Flip “normal”, megjithatë, pritet një ekran FHD+ (1080p) nga BOE, ndërsa Z Flip Ultra do të pajiset me një ekran 2K të prodhuar nga Samsung DIsplay.

Këshilltari shpjegon gjithashtu se Samsung do të prezantojë dy modele të reja të pajisjeve të palosshme në vitin 2024: njëri do të quhet Z Flex dhe do të ketë një ekran të palosshëm, tjetri do të njihet si Galaxy Z Tab. Nuk ka informacion për këtë të fundit, por sipas raportimeve nga kolegët e PhoneArena, prodhuesi mund të ketë treguar Z Flex disa kohë më parë së bashku me një telefon rrëshqitës.

Të dy Z Flex dhe Z Tab pritet të kenë ekrane me një shkëlqim maksimal prej 2000 nits dhe me sa duket do të dizajnohen nga Hubert Lee i Samsung.

I njëjti zbulues shpjegon se në vitin 2024 Samsung do të zëvendësojë shumë nga telefonat inteligjentë të rangut të mesëm Galaxy A me linjën Galaxy K, ndërsa modeli S Plus pritet të anulohet në favor të një S Premium. Kështu, pak ditë pas prezantimit të Galaxy S23, dalin thashethemet e para për lëvizjet në dyqan për vitin 2024.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/23/samsung-ne-2024-kater-pajisje-te-palosshme-z-flip-dhe-fold-behen-ultra/