Samsung Galaxy Z Fold 5, çfarë dimë deri më tani

Gjenerata e re e telefonave inteligjentë të palosshëm nga Samsung është gati të mbërrijë, aq sa kemi parë tashmë disa detaje teknike në Geekbench vetëm pak ditë më parë. Flutura e ardhshme e palosshme e gjigantit koreano-jugor ndoshta do të kërkojë edhe disa muaj të tjerë pritje përpara se të zbresë në raftet e dyqaneve, por, falë këshilluesve të industrisë, ne tashmë mund të krijojmë të gjitha informacionet e njohura në fillim të prillit 2023. Le të shohim, atëherë, gjithçka që ne dimë për Samsung Galaxy Z Fold 5.

Specifikat e Samsung Galaxy Z Fold 5
Formula e smartfonit të palosshëm të propozuar nga Samsung mund të ndryshojë ndjeshëm me përsëritjen e radhës: disa këshilltarë flasin në fakt për modifikimin e mekanizmit të palosjes, i treguar tashmë nga e njëjta kompani koreane gjatë CES 2023. Falë kësaj zgjidhjeje, Samsung Galaxy Z Fold 5 mund të rezultojë të jetë më kompakt, praktik për t’u përdorur, duke e palosur ekranin në një formë loti kur mbyllet në mënyrë që të krijojë një kurbë shumë më delikate.

Përveç kësaj, Samsung mund të pajisë një ekran të quajtur Flex In & Out që do të lejonte smartfonin të paloset si nga brenda ashtu edhe nga jashtë, duke prezantuar ndryshimin më të madh të dizajnit të parë që nga debutimi i linjës Galaxy Z Fold.

Në vend të kësaj, është më mirë të përjashtoni menjëherë debutimin e Samsung Galaxy Z Fold 5 me një ekran rrëshqitës ose rrotullues.

Sa i përket asaj që ka nën kapuç, pasi të shohim çipin Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 në Galaxy Z Fold 4, mund të presim një variant “Plus” të Snapdragon 8 Gen 2 – ose edhe versionin bazë të të njëjtit çip. Nga ana e kamerës, megjithatë, raportet thonë se Galaxy Z Fold 5 do të dalë me një lente kryesore 108MP, e ndjekur nga një lente telefoto 64MP 2x dhe një kamerë me kënd të gjerë 12MP.

Megjithatë, është më e rëndësishme të theksohet se smartfoni i ardhshëm i palosshëm mund të mos dalë në treg me lojëra elektronike S Pen pasi do ta bënte pajisjen më të trashë. Së fundi, ka zëra për një ekran të brendshëm 7.6 inç – si paraardhësi i tij – dhe certifikatën IP68 për mbrojtje nga uji dhe pluhuri.

Periudha e lancimit
Duke folur për periudhën e lançimit, mund të bëjmë disa parashikime – që duhen marrë rreptësisht me pak kripë – duke vëzhguar historinë për modelet e mëparshme. Në fakt, ne kemi parë që sfera e Samsung Galaxy Z Fold të mbërrijë gjithmonë në gusht midis 2020 dhe 2022, ndonjëherë në fillim të muajit, të tjera në fund. Me pak fjalë, muaji i tetë i vitit duket si kandidati kryesor, por surprizat janë afër. Mbërritja aktuale në dyqane, megjithatë, duhet të bëhet rreth dy javë pas prezantimit.

Ne duam të bëjmë të ditur, në këtë pikë, se Samsung mund të zvogëlojë në mënyrë drastike qëllimet e dërgesës për Z Fold 5 dhe Z Flip 5, duke vendosur objektivin në 10 milionë njësi, nga të cilat dy të shpërndara në kohën e lançimit global.

Çmimi
Të dy Galaxy Z Fold 3 dhe Galaxy Z Fold 4 ishin me çmim rreth 1,849 € në lançim. Prandaj, një ulje e çmimit nuk pritet në rastin e Samsung Galaxy Z Fold 5; përkundrazi, nuk duhet përjashtuar një rritje.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/05/samsung-galaxy-z-fold-5-cfare-dime-deri-me-tani/