Samsung Galaxy S23 Ultra është më i ngadalshëm se iPhone 14 Pro

Samsung Galaxy S23 Ultra i ri, i cili u zbulua në eventin e dedikuar të mbajtur ditët e fundit, është një smartphone me performancë të lartë, por me sa duket nuk mjafton për të mposhtur iPhone 14 Pro, të paktën jo për sa i përket shpejtësisë.

Samsung Galaxy S23 Ultra dështon iPhone 14 Pro në standardet e hershme
Në fakt, sipas rezultateve të standardeve të para të kryera me Geekbench 5, doli se Apple ka ende procesorin celular më të shpejtë në botë me një diferencë shumë të konsiderueshme.

Më konkretisht, Samsung Galaxy S23 Ultra shënoi një rezultat me një bërthamë prej 1480, ndërsa iPhone 14 Pro 1874. Kjo do të thotë se smartfoni i Apple është 21.02% më i shpejtë në krye të gamës nga Koreja e Jugut.

Megjithatë, sa i përket performancës me shumë bërthama, hendeku midis dy telefonave inteligjentë është më i vogël: Samsung Galaxy S23 mori një rezultat me shumë bërthama prej 4584, ndërsa iPhone 14 Pro mori një rezultat prej 5384, prandaj pajisja Apple është 14.86% më i shpejtë se ai i markës Samsung.

Mbani në mend se Samsung ka disa kohë që po përpiqet të vazhdojë me teknologjinë e procesorëve të Apple. Këtë vit, përmirësimi i performancës është kryesisht për shkak të faktit se shumëkombësheja e Seulit ndaloi përdorimin e çipave të saj Exynos në tregun evropian, duke zgjedhur teknologjinë e zhvilluar nga Qualcomm e cila është më e shpejtë dhe më efikase. Prandaj, hendeku midis dy pajisjeve ndihet, por në një masë më të vogël se në të kaluarën me modelet e mëparshme.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/09/samsung-galaxy-s23-ultra-eshte-me-i-ngadalshem-se-iphone-14-pro/