Samsung Galaxy S23: redaktimi i fotografive me Adobe Lightroom

Telefonat inteligjentë të rinj të serisë Galaxy S23, të shpallur mbrëmë dhe tashmë në shitje në Amazon, ofrojnë karakteristika të nivelit të lartë, duke përfshirë kamerën e pasme 200 megapikselë të modelit Ultra. Vetëm sektori i fotografisë ka marrë përmirësimet më interesante. Kjo është arsyeja pse Samsung vendosi të integrojë Adobe Lightroom në aplikacionin Expert RAW.

Redaktoni fotot RAW me Adobe Lightroom
Galaxy S23 Ultra është padyshim modeli më interesant nga pikëpamja fotografike, por të gjithë telefonat inteligjentë të rinj ju lejojnë të bëni foto me cilësi DLSR (sipas Samsung). Duke përdorur aplikacionin falas Expert RAW i disponueshëm ekskluzivisht nga Galaxy Store, përdoruesit mund të shkrepin imazhe RAW.

Falë bashkëpunimit midis Samsung dhe shtëpisë së softuerit kalifornian, përdoruesi mund të modifikojë imazhe RAW me Adobe Lightroom. Aplikacioni nuk është i parainstaluar, por Expert RAW do të rekomandojë shkarkimin. Pasi të instalohet, Lightroom do të bëhet aplikacioni i paracaktuar për redaktimin e imazheve RAW.

Adobe Lightroom përfshin shumë mjete të avancuara për redaktimin e imazheve RAW dhe përfiton nga fuqia e procesorit Sanpdragon 8 Gen 2 për Galaxy, versioni i mbingarkuar që Qualcomm ofron ekskluzivisht për Samsung. Aplikacioni Adobe është falas, por duke paguar abonimin (12.19 euro/muaj) mundësohet përdorimi i disa veçorive premium dhe sinkronizimi mes smartfonit dhe Galaxy Book3. Ata që blejnë Galaxy S23 të ri do të përfitojnë dy muaj abonim falas.

Siç u përmend, tre telefonat inteligjentë janë në shitje në Amazon. Në vend të kësaj, duke bërë një blerje në dyqanin Samsung, mund të përfitoni nga disa promovime interesante.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/02/samsung-galaxy-s23-redaktimi-i-fotografive-me-adobe-lightroom/