Samsung donte të ndryshonte motorin e kërkimit në Galaxy, por Google e ndaloi

Thashetheme të reja dhe informacione mbi disa nga zgjedhjet e bëra nga kompanitë e Silicon Valley dalin nga gjyqi antitrust amerikan kundër Google. Në veçanti, disa deklarata të Patrick Chang, një ish-ekzekutiv që ka punuar në njësinë Venture Capital të Samsung, janë të destinuara të shkaktojnë diskutime.

Në depozitë, Chang tha se në të kaluarën ai kishte diskutuar me drejtues të tjerë integrimin e një aplikacioni të quajtur Branch në telefonat inteligjentë Samsung Galaxy. Ky klient, në vend që të kryejë kërkime në internet, është në gjendje të kërkojë informacion brenda aplikacioneve për t’iu përgjigjur pyetjeve të përdoruesve: në thelb kjo është një qasje e re që mund të kishte zëvendësuar Google si një motor kërkimi. Për këtë çështje foli edhe themeluesi dhe ish-CEO i Branch Metrics, Alexander Austin, i cili tha se kompania e tij duhej të hiqte disa veçori të softuerit nga aplikacioni për të kënaqur kërkesat e Google në lidhje me marrëveshjet me operatorët telefonikë dhe prodhuesit e telefonave inteligjentë.

Ekzekutivi i Samsung deklaroi gjithashtu se përveç Google, i cili do të kishte ndaluar përdorimin e Brench në telefonat Galaxy, AT&T dhe operatorë të tjerë gjithashtu do të kishin bërë të njëjtën gjë pasi do të merrnin një tarifë vjetore nga motori i kërkimit.

Dje u shfaqën gjithashtu disa thashetheme sipas të cilave Apple po mendonte të zëvendësonte Google me DuckDuckGo si motorin e paracaktuar të kërkimit për shfletimin privat në Safari.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/10/07/samsung-donte-te-ndryshonte-motorin-e-kerkimit-ne-galaxy-por-google-e-ndaloi/