Samsung: 2023 është një vit i tmerrshëm financiar

Rezultatet fiskale të Samsung për tremujorin e parë të vitit 2023 do të arrijnë në fund të këtij muaji, por ndërkohë koreano-jugorja ka ndarë vlerësimet e saj dhe situata duket se nuk është aspak rozë.

Samsung: të ardhurat dhe fitimet bien ndjeshëm në tremujorin e parë të 2023
Në fakt, fitimi i parashikuar operativ është ulur 96% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, duke shkuar nga 10.7 miliardë dollarë në 2022 në rreth 455 milionë dollarë në 2023. Për të ardhurat, do të ishte njësoj: po flasim për 47 8 miliardë dollarë, ose një rënie prej rreth 19%, krahasuar me 58.99 miliardë në 2022.

Pjesërisht, situata mund t’i atribuohet ngadalësimit të divizionit të gjysmëpërçuesve të Samsung, i cili praktikisht gjithmonë i ka lejuar kompanisë të rrisë fitimet, por që siç dihet ka mjaft vështirësi tash e një kohë. Nuk do të ishte rastësi që departamenti i çipave po humbet para për herë të parë në 14 vjet.

Megjithatë, divizioni i smartfonëve do të balanconte situatën, veçanërisht falë shitjeve të serisë së re Galaxy S23 e cila u prezantua shkurtin e kaluar dhe që po ecën më mirë se ajo e mëparshme.

Duke hyrë në më shumë detaje, divizioni në të cilin bien telefonat inteligjentë raportoi fitime prej 2.5 miliardë dollarësh. Galaxy S23s janë shitur mirë në të gjitha tregjet kryesore në mbarë botën: Indi, Kore, Amerikën e Veriut dhe Evropë. Prandaj, në të njëjtën periudhë, Galaxy S23 do të kishte regjistruar shitje 1.4 herë më të larta se Galaxy S22, gjë që duke marrë parasysh krizën aktuale nuk është absolutisht një çështje e vogël.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/07/samsung-2023-eshte-nje-vit-i-tmerrshem-financiar/