Sam Altman në Davos për AI: “frika është e bazuar, rreziku ekziston”

Në ditën e tretë të Forumit Ekonomik Botëror, CEO i OpenAI, Sam Altman diskutoi inteligjencën artificiale, negociatat në vazhdim midis OpenAI dhe New York Times dhe rreziqet që lidhen me AI.

Në përgjigje të një pyetjeje nga gazetari Fareed Zakaria, Sam Altman foli për frikën dhe frikën e shumë njerëzve rreth inteligjencës artificiale. Sipas Altman “ka një pjesë të shqetësimit që është e saktë: ne jemi përballur me një teknologji shumë, shumë të fuqishme dhe nuk e dimë se çfarë mund të ndodhë. Mund të shkojë shumë keq, por ne mund të marrim vendime për ta bërë atë të sigurt.”

Sam Altman, megjithatë, specifikoi se inteligjenca artificiale në asnjë mënyrë nuk do të zëvendësojë ndërveprimin njerëzor. “Qeniet njerëzore janë shumë të interesuar për atë që mendojnë qeniet e tjera njerëzore. Shahu supozohej të ishte viktima e parë e inteligjencës artificiale që kur një makinë mundi Gerry Kasparov. Megjithatë, shahu i luajtur mes njerëzve nuk ka qenë kurrë aq popullor sa sot. Ndërveprimi njerëzor mbetet, është shumë i rëndësishëm për të gjithë”, tha Altman.

CEO i ri u fokusua gjithashtu në progresin e regjistruar nga GPT3 në GPT4, dy modelet gjuhësore mbi të cilat punoi OpenAI. Në këtë drejtim, Altman deklaroi se progresi ka qenë i rëndësishëm, por “atëherë kush vendos se cilat vlera duhet të ruhen?”. Sipas Altman “është e drejtë që njerëzit kanë frikë nga kjo teknologji, kjo na ndihmon. Ne mund të nxjerrim mësime nga e kaluara se si teknologjitë bëhen të sigurta. Kam shumë ndjeshmëri për nervozizmin që ekziston në shoqëri ndaj kompanive si e jona, kjo na ndihmon të identifikojmë pragjet e sigurisë. Të mos jesh i kujdesshëm dhe të mos kuptosh peshën e asaj që është në rrezik do të ishte gabim. Por ne mund të vendosim kufij në duart e njerëzve të duhur dhe t’i bëjmë ata të sigurt.”


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/01/18/sam-altman-ne-davos-per-ai-frika-eshte-e-bazuar-rreziku-ekziston/