Rufus është AI i Amazon-it per shopping

Ai quhet Rufus dhe përshkruhet si një asistent ekspert në blerje: ai është inteligjenca e re artificiale e Amazon, e prezantuar zyrtarisht sot nga grupi. Fillimisht është integruar në aplikacion dhe, më vonë, duhet të bëjë debutimin e tij edhe në ndërfaqen e tregtisë elektronike në desktop, për t’i lejuar klientët të marrin informacion dhe këshilla për produktet që do të blejnë. Njoftimi konfirmon thashethemet që kanë dalë javët e fundit në lidhje me projektin.

Amazon prezanton AI-n e saj: Rufus di gjithçka për produktet
Funksionet e integruara mund të jenë të dobishme për t’iu përgjigjur pyetjeve rreth artikujve në shitje ose në ofertë, për të bërë një krahasim midis alternativave të shumta, për ofrimin e sugjerimeve të synuara bazuar në nevojat e blerësve dhe për të thjeshtuar zbulimin e asaj që vihet në dispozicion nga tregtarët. Faza beta ka filluar tashmë, duke përfshirë një numër të kufizuar të abonentëve amerikanë që hyjnë në dyqan përmes aplikacionit. Brenda disa javëve të ardhshme prezantimi do të vazhdojë, por gjithmonë i kufizuar në SHBA.

Demoja e dukshme në videon më poshtë tregon inteligjencën artificiale gjeneruese të Rufus në veprim. Trajnimi mori gjithashtu parasysh komentet e publikuara nga klientët, shkëmbimet midis anëtarëve të komunitetit dhe informacione të tjera të marra nga Uebi.

Këtu janë aftësitë e këtij mjeti të ri të AI, sipas njoftimit zyrtar për shtyp të Amazon.

-Klientët mund të gjejnë produkte duke bërë pyetje në gjuhë natyrale si Çfarë duhet të kem parasysh kur blej kufje? ose në lidhje me një artikull specifik si p.sh A janë rezistente me kalimin e kohës?;
-Kërkimi mund të kryhet në lidhje me një ngjarje apo nevojë të caktuar: Çfarë më nevojitet për të luajtur golf kur është ftohtë? o Unë dua të krijoj një kopsht të brendshëm;
-është e mundur të bëhet një krahasim i drejtpërdrejtë midis dy llojeve të produkteve: Cili është ndryshimi midis lip gloss dhe lip oil?;
-mund të merrni këshilla: Më sugjeroni disa dhurata të mira për ditën e të dashuruarve;
-Në një faqe produkti, mund të kërkoni informacion specifik: A është ky raketë padel i përshtatshëm për fillestarët?.

Siç është shkruar tashmë, Rufus aktualisht është duke u testuar në Shtetet e Bashkuara. Nuk e dimë nëse dhe kur do të debutojë edhe në Itali. Sigurisht që nuk do të ndodhë shpejt: përpara një shpërndarjeje ndërkombëtare do të jetë e nevojshme të mblidhen reagime dhe ndoshta të bëhen përmirësimet e nevojshme.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/02/03/rufus-eshte-ai-i-amazon-it-per-shopping/