Revolucioni i Apple: ja cilat pajisje do të humbasin portin Lightning për USB-C

Siç konfirmohet tani në masë të madhe nga thashethemet që dalin nga zinxhirët e prodhimit të Apple, iPhone-ët e ardhshëm do të braktisin lidhësin Lightning për rimbushje në favor të USB-C.

Pas dhjetë vitesh të mira të përdorimit të teknologjisë së saj të pronarit, kompania me bazë në Cupertino u detyrua të pajtohej me standardin e ri të karikimit, të cilin e përdor tashmë prej disa vitesh në iPad dhe Mac. Falë vendimit të Unionit Bashkimi Evropian , i cili do ta bëjë standardin të detyrueshëm për të gjithë telefonat inteligjentë, tabletët, kamerat dixhitale dhe tastierat duke filluar nga viti 2024, dhe për kompjuterët nga viti 2026, Apple po përgatitet të sjellë në treg versione të reja të pajisjeve që ende përdorin Lightning, edhe pse jo të gjithë.

Të parët do të jenë iPhone-ët, të cilët me gjeneratën e pesëmbëdhjetë, të mbërritur në shtator 2023, do të ofrojnë USB-C në të gjithë linjën, me avantazhe jo vetëm në drejtim të lehtësisë së rimbushjes, por edhe në aspektin e veçorive: me kabllon e re të prezantuar. kohë më të shpejtë të karikimit, por edhe efikasitet më të madh të karburantit. Nuk është e vështirë të imagjinohet se Apple, tani në kulmin e përmirësimeve që mund të prezantohen çdo vit në linjën e smartfonëve dhe që po i mbarojnë revolucionet në dizajn, mund të përqendrojë marketingun e telefonit të ardhshëm si më i shpejti për t’u rimbushur ndonjëherë dhe ai me bateria që zgjat më shumë se çdo model tjetër.

Dhe nëse telekomanda Apple TV 4K tashmë është modifikuar me versionin e këtij viti, të gjithë aksesorët e Mac do të ndjekin menjëherë: Magic Mouse, Magic Trackpad dhe Magic Keyboard. Sipas thashethemeve që vijnë direkt nga fabrikat e Apple, versioni USB-C i të gjitha këtyre pajisjeve është gati të lançohet njëkohësisht me iPhone 15.

Por ka edhe një aksesor tjetër që do të përditësohet së bashku me telefonin, përkatësisht AirPods Pro për sekondë. gjeneratë, e lançuar vitin e kaluar. Kufjet me valë të Apple do të marrin këtë përmirësim të vogël që do të zëvendësojë modelin aktualisht në shitje, duke mbetur i pajisur me një kuti karikimi me valë. Gjenerata e tretë AirPods dhe AirPods Max, nga ana tjetër, do të mbeten ende me Lightning për disa kohë, duket deri në vitin 2024, kur Apple do të detyrohet t’i përditësojë ato për të vazhduar shitjen e tyre edhe në Kontinentin e Vjetër.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/27/revolucioni-i-apple-ja-cilat-pajisje-do-te-humbasin-portin-lightning-per-usb-c/