Resident Evil 4: versioni i modernizuar, tashmë i vlerësuar nga kritika, ka dalë

Capcom ka lëshuar ribërjen e Resident Evil 4, një version plotësisht i rishikuar i klasikes së mbijetesës horror bazuar në teknologjitë e gjeneratës së ardhshme. Resident Evil 4 ruan thelbin e versionit origjinal duke përdorur RE Engine të gjeneratës së ardhshme të pronarit Capcom për të ofruar lojë të modernizuar, një histori të riimagjinuar dhe grafikë të detajuar.

Resident Evil 4 sheh Leon S. Kennedy gjashtë vjet pas përvojave të tij djallëzore në fatkeqësinë biologjike të Raccoon City. Vendosmëria e tij e bëri atë të rekrutohej si agjent që raportonte drejtpërdrejt te Presidenti i Shteteve të Bashkuara. Me përvojën e misioneve të shumta nën brezin e tij, Leon dërgohet për të shpëtuar vajzën e presidentit të rrëmbyer së fundmi, Ashley Graham. Leoni e ndjek atë në një fshat të izoluar evropian, megjithatë, pasi bën kontaktin e parë, ai zbulon një zjarr përtej arsyes që pushton popullsinë vendase.

Gjatë arratisjes së tyre, Leon dhe Ashley duhet të lundrojnë në disa mjedise të rrezikshme të kontrolluara nga kulti i Los Iluminados. Pas arratisjes nga fshati, rruga e tyre e rrezikshme i çon ata nëpër një kështjellë të lashtë, mina të shkatërruara dhe më shumë. Çdo hap i afron ata me rreziqe të reja si fshatarët e infektuar, kulturistët e çmendur dhe armiqtë tinëzarë të fuqizuar nga paraziti Las Plagas. Leon dhe Ashley duhet t’u mbijetojnë këtyre armiqve, duke deshifruar gjithashtu planet misterioze të mekanizmave të fshehur, enigmave ezoterike dhe sekreteve tërheqëse të shpërndara përreth. Agjentët të gatshëm të vonojnë arratisjen e tyre duke kënaqur Tregtarin enigmatik do të kenë gjithashtu akses në shpërblime ekskluzive në këmbim të kryerjes së detyrave të ndryshme.

Përveç shtimit të nuancave në personazhet dhe marrëdhëniet brenda Resident Evil 4, ekipi i zhvillimit prezantoi gjithashtu teknika moderne duke ndryshuar shumë aspekte nga loja origjinale. Ganadot e infektuar, për shembull, kanë mënyra të reja për të sulmuar, përndjekur dhe larguar nga krahu Leon. Për më tepër, arsenali i armëve dhe manovrat luftarake të afërta të Leon tani përfshijnë vjedhjen, aftësinë për të përballuar sulmet e armikut dhe për të dhënë goditjet përfundimtare me thikën e tij. Ndryshimet e lojës shtojnë gjithashtu një theks shtesë në zgjedhjet më kuptimplote të lojtarëve. Përveç të qenit në gjendje të blejë, shesë dhe përmirësojë armë, Leon do të jetë në gjendje të personalizojë edhe çantën e tij.

Ribërja e Resident Evil 4 u prit mirë nga kritikët e specializuar të cilët patën mundësinë ta provonin atë në pamje paraprake. Në kohën e shkrimit, ai ka një mesatare më shumë se lajkatare prej 93/100 në Metacritic, ndërsa vlerësimi mesatar në Steam është “Shumë pozitiv”.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/24/resident-evil-4-versioni-i-modernizuar-tashme-i-vleresuar-nga-kritika-ka-dale/