Reddit: Pushime nga puna për 5% të punonjësve

Vala e pushimeve nga puna që ka prekur gjithnjë e më shumë kompani të lidhura me sektorin e teknologjisë prej disa kohësh – Meta, Google, Intel, vetëm për të përmendur disa – ka investuar edhe Reddit. Në fakt, ka nisur një proces i largimit nga puna të 90 punonjësve, një shkurtim që prek 5% të totalit të fuqisë punëtore dhe ngadalësim të punësimeve të reja të cilat nga 300 që priten janë të destinuara të reduktohen në 100.

Reddit: Pushime nga puna për 90 punonjës
Lajmi u zbulua në orët e fundit nga Wall Street Journal e cila shikoi një email të brendshëm në të cilin Steve Huffmann, CEO i Reddit, shpjegon se si është jashtëzakonisht thelbësore që kompania në këtë moment të shkojë për të ulur kostot në mënyrë që të jetë në gjendje të arrijë pikën e “break evenit” që në fillim të vitit të ardhshëm dhe t’i japë një shtysë të re aktivitetit praktikisht menjëherë.

Duhet theksuar se një pjesë e madhe e të ardhurave të Reddit vijnë nga reklamat, por kohët e fundit janë kërkuar edhe mënyra të tjera për të rritur të ardhurat, si aksesi me pagesë në API për disa klasa zhvilluesish.

Për ata që nuk janë të iniciuar ose që nuk kanë memorie, Reddit është një kompani e themeluar në vitin 2005 dhe vitin e ardhshëm iu shit botimeve Condé Nast. Në vitin 2011 u bë një filial i pavarur i Advance Publications dhe pasi mori disa kredi mjaft të rëndësishme, vazhdoi me paraqitjen e dokumenteve për listimin në Wall Street me një vlerësim të pretenduar prej 15 miliardë dollarësh, por që nga ai moment situata ka mbetur pezull.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/08/reddit-pushime-nga-puna-per-5-te-punonjesve/