Reddit heq moderatorët e subreddits për shkelje të kodit të sjelljes dhe rregullave të shërbimit

Protesta kundër futjes së API-ve me pagesë, e cila duhej të zgjaste vetëm 48 orë, është ende në vazhdim. Ndërsa më shumë se 3000 subreddit janë ende private, të tjerë kanë vendosur të publikojnë përmbajtje NSFW (Jo i sigurt për punë), duke bllokuar aksesin për fëmijët nën 18 vjeç. Reddit më pas hoqi moderatorët e saj për shkelje të kodit të sjelljes dhe rregullave të shërbimit.

Reddit kishte kërcënuar se do të hiqte moderatorët që nuk rihapin komunitetet për publikun. Disa subreddit kanë vendosur të ndryshojnë llojin e protestës, duke postuar përmbajtje për të rritur. Një nga të parat ishte r/MildlyInteresting, pas një votimi për të ardhmen e komunitetit.

Rreth 8 orë më parë, i gjithë ekipi i moderatorëve u hoq pa paralajmërim dhe disa prej tyre nuk mund të hynin më në platformë (llogaritë u bllokuan). Më pas atyre iu dha 7 ditë pezullim dhe më në fund u rivendosën përsëri. Nënreditimi r/MildlyInteresting tani është sërish publik dhe nuk shfaq asnjë përmbajtje NSFW.

Komunitete të tjera, duke përfshirë r/interestingasfuck, r/TIHI dhe r/self, kanë filluar të postojnë përmbajtje për të rritur (nuk është e mundur aksesi pa konfirmuar moshën). Reddit më pas hoqi moderatorët e tyre përkatës për shkelje të kodit të sjelljes dhe rregullave të shërbimit.

Përveç dëmtimit të imazhit, Reddit do të pësojë edhe dëme ekonomike. Në subreddits që tregojnë përmbajtje NSFW nuk është e mundur të filloni fushata reklamuese. Nuk është e qartë nëse protesta do të vazhdojë deri në fund të hidhur, por është e sigurt që aksesi në API nuk do të jetë më i lirë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/21/reddit-heq-moderatoret-e-subreddits-per-shkelje-te-kodit-te-sjelljes-dhe-rregullave-te-sherbimit/