Realme dëshiron të sjellë Dynamic Island në Android: imazhi i parë

Në rishikimin tonë të iPhone 14 Pro, të publikuar në këto faqe në fund të vitit 2022, ne theksuam ardhjen e Dynamic Island, një element që deri tani ka qenë i veçantë për Apple. Megjithatë, tani ka disa detaje që sugjerojnë se një dizajn i ngjashëm mund të vendoset në Android.

Siç është raportuar edhe nga The Verge dhe Smartprix, si dhe nga publikuesi i njohur OnLeaks në Twitter, marka e njohur në fakt po punon për të sjellë një pamje të këtij lloji në botën e pajisjeve mobile Android. Më saktësisht, Realme dyshohet se e quajti “vrimën e pilulave” të saj Mini Capsule. Ky do të ishte dizajni i parë “Dynamic Island” për telefonat inteligjentë të robotit të gjelbër.

Për momentin, pa imazhet e supozuara që po qarkullojnë në internet (mund t’i shihni në fund të lajmit), detajet në lidhje me risinë nuk janë aq të shumta. Në fakt, ne kemi parë aktualisht në mënyrë të parëndësishme atë që duket të jetë një “ngacmues” i shpejtë që tregon vrimën klasike për kamerën, të vendosur në qendër, duke “zgjeruar në mënyrë dixhitale” për të treguar rimbushjen SUPERVOOC 33W. Kjo sugjeron që smartphone i parë që përfiton nga dizajni mund t’i përkasë gamës Realme C.

Duket, për pjesën tjetër, se Huawei po punon gjithashtu në një dizajn të ngjashëm, por Realme mund të arrijë më herët. Njoftimi në fakt mund të bëhet tashmë në kontekstin e edicionit 2023 të MWC në Barcelonë, më saktësisht në kontekstin e ngjarjes Realme e cila do të fillojë në orën 16:00 të datës 28 shkurt 2023.

Kujtojmë se kjo e fundit, në thelb, lidhet me shpalljen evropiane të telefonit inteligjent Realme me karikim 240 W, i cili njihet jashtë vendit si Realme GT Neo 5, por që do të mbërrijë këtu si Realme GT3. Në këtë pikë, megjithatë, mund të ketë vend edhe për “surprizën” e një Realme C me dizajn Mini Capsule. Do të shohim: ngjarja e Realme nuk është aq larg.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/23/realme-deshiron-te-sjelle-dynamic-island-ne-android-imazhi-i-pare/