Radeon RX 7600 XT zyrtare: më në fund gaming me Full HD për të gjithë

Përveç prezantimit të Ryzen 8000G, CES 2024 ishte gjithashtu skena ideale për AMD për të prezantuar risitë e saj më të fundit për sa i përket zgjidhjeve grafike desktop për lojëra.

Epo, po: thashethemet për Radeon RX 7600 XT më në fund u realizuan dhe ishte karta e re video e prezantuar gjatë ngjarjes në Las Vegas.

Ekipi i kuq ka vendosur të shfrytëzojë hapësirën midis RX 7600 dhe RX 7700XT për këtë lidhje të re: Radeon RX 7600 XT i ri përfaqëson një hap thelbësor përpara në krahasim me zgjidhjen e nivelit fillestar të kësaj gjenerate, me 32 CU dhe rrjedhimisht 2,048 Streams Procesorë që mund të shtyhen deri në 2,76 GHz, plus 64 bërthama për AI.

Memoria e videos në bord është 16 GB e tipit GDDR6 me 18 Gbps, por në një autobus 128-bit. Duke parë në krye të linjës, prezenca e daljes së videos DisplayPort 2.1 bie në sy në veçanti, përveç kodimit të harduerit AV1, ndërsa TBP ndalon në 190W.

Me pak fjalë, një zgjidhje vërtet interesante për lojëra me cilësi të lartë 1080p, por nuk duhet të ketë frikë as nga disa sulme sporadike në territorin 1440p, edhe më mirë me paketën FSR aktive.

Disponueshmëria në treg është caktuar më 24 janar 2024 me një çmim mjaft tërheqës, duke filluar nga vetëm 329 dollarë. Asnjë model referimi, por mund të mbështeteni te partnerët historikë të ekipit të kuq, duke përfshirë Sapphire, XFX, PowerColor, Asus, AsRock, Gigabyte dhe Acer.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/01/08/radeon-rx-7600-xt-zyrtare-me-ne-fund-gaming-me-full-hd-per-te-gjithe/