Radeon 7000 apo RTX 40? Ja me çfarë luajnë përdoruesit e Steam

Së fundmi, falë një dyqani zviceran zbuluam se cilat karta video thyhen më lehtë, por kush e fitoi “betejën” e parë të 2023-ës për sa i përket preferencave mes NVIDIA dhe AMD?

Kësaj pyetjeje iu përgjigj sondazhi i Steam në lidhje me janarin 2023, i cili kurorëzoi RTX 4090 si fitues absolut me referencë ekskluzive për gjeneratën e re.

Me radhë gjejmë:

RTX 4090 – 0,24%
RTX 4080 – 0,14%
RTX 4070 Ti – 0,05%
RX 7900 XTX dhe XT – nuk janë marrë ende

Duhet të specifikohet se këta numra nuk përshkruajnë të gjithë tregun, por vetëm segmentin e lojërave dhe, konkretisht, lojtarët që përdorin Steam. Në këtë pikë, mund të bëhen të paktën dy reflektime të mundshme. E para është se shpërndarja në fakt ndjek vlerësimin e publikut, duke i dhënë kredi NVIDIA-s që ka prodhuar zgjidhjen më të fuqishme grafike të disponueshme aktualisht për konsumatorin, por kjo nuk do të shpjegonte pse RTX 4080, me një çmim të kontestuar të vendosur, është më popullor. sesa RTX 4070 Ti. Në këtë kuptim, është e mundur që edhe koha që nga lansimi të ketë një peshë themelore në shpërndarjen e këtyre kartave, veçanërisht në këtë fazë shumë të hershme.

Sa i përket ekipit të kuq, vetë AMD pranoi se dërgoi më pak njësi midis fundit të 2022 dhe fillimit të 2023, duke shpjeguar se ky trend duhet të ndryshojë përfundimisht në gjysmën e dytë të vitit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/06/radeon-7000-apo-rtx-40-ja-me-cfare-luajne-perdoruesit-e-steam/