“Quiet mode”- çfarë ka të re në Instagram

Pak si telefonat inteligjentë Apple që kanë opsionin “Full immersion” që ju lejon të mos shqetësoheni nëse jeni të zënë ose pas një mbrëmjeje të caktuar, kompania shumëkombëshe Meta u ka prezantuar përdoruesve të saj një funksion të ri për Instagram për të kufizuar njoftimet kur merrni një koment ose mesazh privat.

Çfarë është “Quiet mode”
“Ne po lançojmë modalitetin e heshtur në Instagram për t’i ndihmuar njerëzit të përqendrohen dhe inkurajojnë njerëzit të vendosin kufij me miqtë dhe ndjekësit e tyre,” shkruajtën zhvilluesit e mediave sociale. Pasi të aktivizohen, njoftimet do të çaktivizohen dhe një përgjigje automatike do të dërgohet (siç ndodh në emailet kur jeni me pushime) nëse merrni një mesazh direkt në mënyrë që të mos dekoncentroni përdoruesit nëse ata punojnë, studiojnë ose drejtojnë makinën. Ndër të tjera, do të ndryshojë edhe statusi i profilit tuaj për të informuar paraprakisht njerëzit për opsionin që keni zgjedhur dhe përgjigjen që do të merrni nëse kontaktoheni.

Modaliteti i kërkuar nga shumë të rinjtë
Mund të duket e çuditshme, por kërkesa për të studiuar këtë funksion të ri ka ardhur direkt nga ata që e përdorin më shumë me postime, histori e kështu me radhë: ata janë adoleshentë që kanë kërkuar të “gjejnë kohë për veten” sepse shumë shpesh janë thithur në një vorbull. e pseudo-varësisë në mënyrë që të gjejnë një përqendrim të ri natën ose kur studiojnë. Opsioni i ri parashikon vendosjen e kohës për të hyrë në gjendjen “Silent” kur aktivizohet; anasjelltas, kur dëshironi ta çaktivizoni atë, Instagram do të shfaqë një përmbledhje të njoftimeve të marra kur është vendosur funksioni mjaft mode. Për Italinë, megjithatë, do të duhet të presim pak më shumë: modaliteti i ri është i disponueshëm vetëm për Shtetet e Bashkuara, Mbretërinë e Bashkuar, Kanadanë, Australinë dhe Zelandën e Re.

Një mjedis për familjen
Përveç dhënies së fëmijëve më shumë opsione për të menaxhuar më mirë kohën dhe përvojat e tyre në Instagram, zhvilluesit thanë se duan të ndihmojnë prindërit e tyre “të jenë më të vetëdijshëm për zgjedhjet që bëjnë fëmijët e tyre dhe ta bëjnë më të lehtë për ta që të diskutojnë cilësimet e tyre me ta përmes Familjes. Qendra dhe mjetet mbikëqyrëse.” Pra, këtu është lajmi tjetër: mami dhe babi do të jenë në gjendje të shohin gjithçka që fëmijët e tyre bëjnë në rrjetin social, duke përfshirë cilësimet e privatësisë. “Nëse adoleshenti i tyre përditëson një cilësim, prindërit do të marrin një njoftim që të mund të flasin me ta për ndryshimin.”

Redaktimi i përmbajtjes
Së fundi, në Instagram do të mund të ketë kontroll të ndryshëm mbi përmbajtjet që shihen me mundësinë që përdoruesve t’u jepet të thonë atë që preferojnë dhe atë që nuk dëshirojnë të shohin më (po flasim për reklamat). Në “Eksplore” mund të vendosni të fshehni përmbajtjen në mënyrë që të mos shfaqet më.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/25/quiet-mode-cfare-ka-te-re-ne-instagram/