Photopea: alternativa falas për Photoshop

Paketa Adobe nuk është aspak e lirë: në vitin 2022 kompania u përpoq të nisë një revolucion të konsiderueshëm duke sjellë Photoshop falas në shfletues, megjithëse vetëm në Kanada, por që atëherë nuk ka pasur asnjë lajm të mirë për ofertën me kosto zero të imazhit të fitimit. aplikacioni i redaktimit. Për fat të mirë, ka alternativa vërtet falas, të mbështetura nga reklama, por në thelb me çmim zero. Për çfarë po flasim? Le të zbulojmë Photopea, alternativa falas e Photoshop-it.

Çfarë është Photopea?
Photopea është një softuer dizajni grafik që funksionon në një shfletues uebi, në parim pa pagesë, por me disa veçori shtesë – dhe heqje reklamash – për shumën modeste bazë prej 5 dollarësh në muaj, pa penalitete në rast çaktivizimi ose ndërprerjeje të pagesave. Për të punuar herë pas here me imazhe, fotografi dhe projekte grafike, Photopea është një zëvendësues i shkëlqyeshëm i softuerit për Adobe Photoshop-in më kompleks dhe më të shtrenjtë, me karakteristikat kryesore që janë përballueshmëria dhe aksesueshmëria.

E aksesueshme në një shfletues PC, por edhe nga telefonat inteligjentë dhe tabletët, Photopea mund të përdoret gjithashtu pa qasje të vazhdueshme në internet: thjesht hapni faqen kur jeni lidhur dhe më pas shkëputeni për të filluar redaktimin e imazheve të dëshiruara. Për më tepër, shërbimi mbështet skedarë dhe projekte PSD, PDF, AI, XD, Sketch dhe XCF, si dhe fotografi RAW, imazhe JPG, PNG, TIFF, SVG dhe GIF.

Dizajni është padyshim shumë i afërt me atë të Adobe Photoshop, duke ruajtur një thelb themelor që e bën atë dukshëm më të arritshëm. Me pak fjalë, nëse nuk keni përdorur kurrë Photoshop ose softuer të dizajnit grafik, Photopea është një prezantim i shkëlqyeshëm.

Ashtu si në Photoshop, ju mund të punoni lirshëm në pjesë të vetme të imazheve ose në të gjithë kanavacën, duke i përzgjedhur ato me mjetet e duhura. Mos e humbisni sistemin e shtresave për të lehtësuar menaxhimin e sfondeve dhe objekteve në plan të parë; mjete për korrigjimin e ngjyrave, modifikimin e kthesave, mprehtësinë, ngopjen dhe karakteristika të tjera të imazhit; dhe gjithashtu në lidhje me mënyrat e përzierjes.

Pasi të keni përfunduar punën me imazhin, thjesht plotësoni eksportin si projekt PSD ose në formate të tjera në varësi të nevojave tuaja.

Meritat e shërbimit
Ndër avantazhet kryesore të shërbimit, bie në sy se ai funksionon drejtpërdrejt në shfletues pa asnjë shkarkim: megjithëse është e mundur të shkarkosh një PWA, ai në fakt nuk është një program për t’u instaluar në kompjuterin tuaj. Prandaj, çdo veçori është e aksesueshme me një ngarkim të parë përmes shfletuesit, pavarësisht nëse është Google Chrome, Microsoft Edge ose zgjidhje të tjera. Pikërisht për këtë arsye, Photopea mund të përdoret edhe në Windows 10 në modalitetin S dhe Chromebook, laptopët e të cilëve shpesh kanë specifikime teknike të nivelit të ulët.

Thjeshtësia e Photopea garanton akses të lartë, në çdo pajisje dhe në çdo kohë, kudo që të jeni. Mjafton të stërviteni për disa orë, të zbuloni të gjithë gamën e veçorive të përfshira dhe më pas të provoni dorën tuaj në përgatitjen e projektit grafik me interes.

Nuk ka kufij
Fatkeqësisht, Photopea nuk është perfekte. Edhe me kompjuterët e nivelit të lartë është e mundur të vërehen disa probleme teknike dhe ulje të performancës kur zgjidhni opsione të caktuara, si në rastin e heqjes së sfondeve. Gjithashtu, në përgjithësi, përvoja nuk është aq e qetë sa në rastin e Photoshop, GIMP ose programeve të tjera të ngjashme.

Një kufizim tjetër domethënës ka të bëjë me mungesën e mbështetjes së ngjyrave 8-bit, duke ju penguar të punoni më mirë në projekte dhe fotografi me rezolucion të lartë. Për më tepër, Photopea nuk ofron ruajtje të imazheve në renë kompjuterike dhe nuk përfshin veçori thelbësore si modelet vektoriale dhe rrjetat gradient.

Krahasimi me Photoshop
Është e pashmangshme të bëhet edhe një krahasim me Adobe Photoshop: cili shërbim është më i miri midis të dyjave? Pavarësisht nga aspekti profesional i softuerit me pagesë dhe avantazhet që lidhen me blerjen e tij – veçanërisht nëse përdorni edhe shërbime të tjera të Adobe Creative Suite, Photopea fiton krahasimin për arsye të dukshme: është falas, ofron afërsisht të njëjtat funksione dhe është i aksesueshëm. kudo.

Për më tepër, zhvilluesi dhe themeluesi Ivan Kutskir mirëpret vazhdimisht reagimet e komunitetit për të prezantuar veçori të reja dhe për të rregulluar ato ekzistuese. Marrëdhënia e drejtpërdrejtë me zhvilluesit është një faktor vendimtar në përcaktimin e së ardhmes së shërbimit, i cili padyshim do të përfitojë nga komunikimi i shpejtë midis administratorëve dhe përdoruesve.

Pra, nëse jeni të interesuar për softuerin e dizajnit grafik, por ju nevojitet vetëm për raste përdorimi të rastësishëm, Photopea është zgjidhja perfekte për ju. Nëse, nga ana tjetër, jeni një stilist profesionist ose keni nevojë të përdorni Photoshop me Lightroom, After Effects, Premiere dhe shërbime të tjera të paketës Adobe, vështrimi juaj duhet të mbetet i fokusuar në programin me pagesë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/13/photopea-alternativa-falas-per-photoshop/