Phone 15 Pro: mikroprocesor i ri me efikasitet të lartë

iPhone 15 Pro i ardhshëm që do të shfaqet në treg këtë vjeshtë do të sjellë një mikroprocesor të ri me konsum të ulët që do të lejojë menaxhimin e funksioneve të vjetra dhe të reja, duke optimizuar përdorimin e përgjithshëm të pajisjes.

iPhone 15 Pro: mikroçip me konsum të ulët energjie për çelësat kapacitiv

Më saktësisht, mikroprocesorit të ri do t’i besohet gjithashtu dhe mbi të gjitha menaxhimi i çelësave kapacitiv me të cilët duhet të pajisen smartfonët e ardhshëm Pro të Apple, të cilët do të çlirojnë çipin A17 Bionic nga detyrat që mund t’i besohen një zgjidhjeje plotësuese më pak të fuqishme. por ende shumë i besueshëm, dhe për këtë arsye më pak kërkues për sa i përket energjisë.

Për më tepër, zgjidhja e vlerësuar nga Apple do të ishte në gjendje të garantonte funksionalitetin e çelësave kapacitiv edhe me pajisjen e fikur, pasi duke konsumuar shumë pak ai mund të mbetet aktiv gjatë gjithë kohës pa ndikuar megjithatë veçanërisht në autonominë e përgjithshme të iPhone.

Për momentin, kompania Cupertino do të merrte vendimet e fundit duke kryer teste për reagimet e dridhjeve me pajisjen e fikur dhe në metodat e kontrollit të çelësave kapacitiv.

Mikroprocesorit të ri duhet t’i besohet gjithashtu funksioni që ju lejon të gjurmoni iPhone duke përdorur Where is it deri në 24 orë pasi është fikur dhe në rast të baterisë së ulët dhe veçorive të tjera të ndryshme që lidhen aktualisht me çipin Bionic.

Natyrisht, ky nuk është informacion zyrtar, kjo duhet mbajtur parasysh, por një pakujdesi e përhapur nga një përdorues në forumin MacRumors, i cili megjithatë ndau thashethemet për iPhone 14 vitin e kaluar, të cilat më vonë doli të ishin të vërteta.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/29/phone-15-pro-mikroprocesor-i-ri-me-efikasitet-te-larte/