Përditësimi i parë i madh i algoritmit të Google për vitin 2024 po vjen

Google njoftoi së fundmi në llogarinë e tij X (Twitter) një përditësim domethënës për algoritmet e tij të kërkimit, që synon të përmirësojë cilësinë e rezultateve të shfaqura, duke favorizuar përmbajtjen e dobishme në krahasim me ato të krijuara për të tërhequr klikime. Ky përditësim, përditësimi bazë i marsit 2024, mund të ketë një ndikim të dukshëm në performancën e disa faqeve të internetit.

Qëllimi i përditësimit: Zvogëloni përmbajtjen me cilësi të ulët
Sipas Elizabeth Tucker, drejtoreshë e kërkimit të Google, kombinimi i këtij përditësimi dhe përpjekjeve të mëparshme do të çojë në një ulje prej 40% të përmbajtjes me cilësi të ulët dhe joorigjinale në rezultatet e kërkimit. Për më tepër, kompania ka përditësuar politikën e saj të postës së padëshiruar për të menaxhuar më mirë praktikat që mund të ndikojnë negativisht në rezultatet e kërkimit.

Përditësimi thelbësor i marsit 2024 dallohet nga përditësimet kryesore të mëparshme për nga kompleksiteti i tij, duke përfshirë disa sisteme thelbësore. Google tha se përmirësoi sistemet e saj të renditjes duke përdorur një sërë sinjalesh dhe metodash, por nuk zbuloi natyrën e saktë të ndryshimeve që bëri. Përditësimi mund të zgjasë deri në një muaj për të dalë dhe mund të shkaktojë luhatje më të rëndësishme në renditje sesa përditësimet kryesore normale.

Këshilla për profesionistët e SEO
Në rast të rënies së trafikut pas përditësimit, këshillohet që të mos reagoni me nxitim, por të identifikoni faqet e prekura dhe të analizoni në detaje përmbajtjen e tyre. Zakonisht është e nevojshme të prisni disa ditë përpara se të vini re ndonjë ndryshim. Google ka vënë në dispozicion një faqe FAQ për të ofruar udhëzime për profesionistët e SEO.

Rregullat për spam ndryshojnë
Paralelisht me përditësimin e algoritmit, Google ka prezantuar tre rregulla të reja në politikën e tij anti-spam për të luftuar praktikat gjithnjë e më të përhapura:

Paralelisht me përditësimin e algoritmit, Google ka prezantuar tre rregulla të reja në politikën e tij anti-spam për të luftuar praktikat gjithnjë e më të përhapura:

1. Emrat e domain të skaduar: Blini një emër domaini të skaduar për të ridrejtuar përdoruesit në përmbajtje me cilësi të ulët, duke përfituar nga reputacioni i mëparshëm i faqes.
2. Përmbajtje e prodhuar në masë: Ushqimi i një faqeje me sasi të mëdha përmbajtjesh jo origjinale, shpesh të krijuara nga inteligjenca artificiale, që ofron pak ose aspak vlerë për përdoruesit.
3. Reputacioni i faqes: Prodhimi i faqeve të palëve të treta, duke përfshirë përmbajtje të sponsorizuar ose reklamuese, me pak përfshirje ose mbikëqyrje nga faqja e hostit, duke lejuar kështu manipulimin e rezultateve të kërkimit.

Përditësimi bazë i marsit 2024 dhe ndryshimet në politikën e postës së padëshiruar të Google synojnë të përmirësojnë cilësinë e rezultateve të kërkimit duke penalizuar përmbajtjet me cilësi të ulët dhe praktikat manipuluese. Profesionistët e SEO do të duhet të monitorojnë me kujdes ndikimin e këtyre ndryshimeve në faqet e tyre të internetit dhe të përshtatin strategjitë e tyre në përputhje me rrethanat.

The post Përditësimi i parë i madh i algoritmit të Google për vitin 2024 po vjen appeared first on 01News.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/03/06/perditesimi-i-pare-i-madh-i-algoritmit-te-google-per-vitin-2024-po-vjen/