Përditësimi i parë i Galaxy S24 Ultra do të përmirësojë kamerën: ja çfarë pritet

Me sa duket, përditësimi i radhës i Galaxy S24 Ultra jo vetëm që do të përmirësojë ekranin, por, siç kemi pasur mundësinë të raportojmë në këto faqe orët e fundit, do të sjellë me vete edhe përmirësime të rëndësishme në nivel fotografik. Një moderatore nga komuniteti Samsung u kujdes për të hedhur dritë mbi lajmin.

Siç raporton 9to5Google, moderatori deklaroi se përditësimi i softuerit do të rrisë shpejtësinë e diafragmës së Galaxy S24 Ultra**, por edhe qartësinë e videove, ekspozimin e fotografive dhe ngjyrat e subjekteve. Për më tepër, kur përdorni zmadhimin e telefonit inteligjent, qartësia e tekstit do të përmirësohet.

Konkretisht, përmirësimet e përmendura nga moderatorja janë si më poshtë:

​1.Cilësia e imazhit është përmirësuar duke rregulluar ndriçimin kur shkrepni kundër dritës së prapme në modalitetin piksel.
2.Qartësia e tekstit është përmirësuar kur përdoret zmadhimi me zmadhim të lartë. (Vetëm Galaxy S24 Ultra)
3. Qartësia dhe cilësia e imazhit janë përmirësuar kur regjistroni video me kamerat e pasme. (Vetëm Galaxy S24 Ultra)
4.Në pamjen paraprake të modalitetit fotografik, ndriçimi i zonave të errëta në mjediset e brendshme është rritur dhe mprehtësia e njerëzve është përmirësuar gradualisht. (Vetëm Galaxy S24 Ultra)
5. Janë aplikuar të dhëna shtesë për ngjyrat kur aktivizohet modaliteti i ushqimit.
6. Ngjyrat janë përmirësuar duke rregulluar ngopjen dhe ekuilibrin e bardhë në modalitetin e natës.
7.Cilësia e imazhit është përmirësuar kur zmadhoni galerinë pas nxjerrjes së fotografive në formatin DNG përmes aplikacionit Expert RAW.
8. Shprehja e subjekteve që lëvizin shpejt në kushtet e dritës së prapme në modalitetin e fotografisë së pasme është përmirësuar. (Vetëm Galaxy S24 Ultra)
9. Ekspozimi dhe shprehja e ngjyrave të subjekteve (njerëz, lule, etj.) janë përmirësuar në modalitetin e fotografisë. (Vetëm Galaxy S24 Ultra)

Kësaj padyshim i shtojmë opsionin “Sharpness” i cili do të shtohet në menynë e rregullimit të ekranit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/02/19/perditesimi-i-pare-i-galaxy-s24-ultra-do-te-permiresoje-kameren-ja-cfare-pritet/