Për herë të parë që nga lançimi, PlayStation 5 tejkalon Nintendo Switch në Japoni

Sipas të dhënave të raportuara nga Famitsu, shkurti i vitit 2023 ishte muaji i parë në të cilin shitjet e PlayStation 5 tejkaluan ato të Nintendo Switch në Japoni. Arsyet janë natyrshëm të ndryshme, por padyshim rritja e konsiderueshme e prodhimit që ka lejuar shpërndarjen e më shumë konzollave ka pasur ndikim.

Konsola Sony ka shitur 366,982 njësi, 457% më shumë nga shkurti 2022, në të cilin u ndal në 65,772. Nintendo, nga ana tjetër, arriti në 221,041 modele të shitura.

Megjithatë, Levante nuk është tregu i vetëm ku Sony ka parë rritje të shitjeve të flamurit të tij.

Rritja e disponueshmërisë rezultoi në një rritje prej 202% të shitjeve në janar vetëm në Evropë. Ndërsa globalisht, gjatë sezonit të festave, shitjet u rritën me 83%. Është e qartë se një pjesë e madhe e këtyre klientëve janë grumbulluar me kalimin e kohës në pritje për të blerë një PlayStation 5, i cili deri vonë ishte i vështirë për t’u gjetur.

Në kontekstin japonez, përveç arsyeve të mësipërme, një nga arsyet mund të jetë kurba e ciklit jetësor të Switch tani në fazën rënëse. Për t’i dhënë forcë kësaj teze janë shitjet e softuerit të cilët sipas të dhënave të Bibliotekës së të Dhënave të Lojërave mbeten në avantazhin e plotë të Big N.

Pesë lojërat më të shitura janë të gjitha titujt që i përkasin platformës së Nintendo, si dhe shumica e atyre në top 15. Loja më e njohur është Pokémon Scarlet dhe Violet, e ndjekur nga Splatoon 3, Fire Emblem Engage, Kirby’s Return to Dreamland Deluxe dhe Mario. Kart 8 Deluxe.

Prandaj është e qartë se Switch, i lançuar në treg tre vjet përpara konsolës së Sony, tani ka mbuluar një pjesë të madhe të audiencës së interesuar. PS5 nga ana e tij, përveç shijimit të një lansimi më të fundit, po rikuperon qindra mijëra klientë të mbetur deri tani në pritje të disponueshmërisë më të madhe.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/09/per-here-te-pare-qe-nga-lancimi-playstation-5-tejkalon-nintendo-switch-ne-japoni/