OPPO dhe OnePlus jashtë disa tregjeve evropiane?

Dje lajmi i papritur u përhap në internet se OPPO dhe nën-marka e saj OnePlus do të braktisnin disa tregje të rëndësishme evropiane, duke përfshirë Mbretërinë e Bashkuar, Francën, Gjermaninë dhe Holandën. Nga ana tjetër do të qëndronin në Spanjë, Zvicër, Itali dhe disa tregje të tjera evropiane.

Në realitet, Oppo dhe OnePlus kanë disa vështirësi në Evropë për disa kohë tani për shkak të një mosmarrëveshjeje për patentën me Nokia-n, e cila në fakt i ka penguar kompanitë të reklamojnë dhe të shesin produktet e tyre në Gjermani.

OPPO dhe OnePlus do të mbeten në tregun evropian
Mospërfillja u shfaq fillimisht në portalin kinez 36 Krypton dhe më pas nga zbuluesi i njohur Max Jambor, i raportuar më pas nga gazetat më të mëdha ndërkombëtare të teknologjisë. Megjithatë, disa orë më vonë, dy kompanitë kineze në pronësi të BBK Electronics e përgënjeshtruan lajmin për shtypin. Siç raportohet nga një deklaratë në faqen e internetit të Android Central, OPPO dhe OnePlus kanë konfirmuar se të dyja kompanitë do të vazhdojnë t’i shërbejnë tregjeve ekzistuese evropiane, me lansimin e produkteve të reja në muajt e ardhshëm.

“OPPO dhe OnePlus janë të angazhuar në të gjitha tregjet ekzistuese evropiane dhe në MB. Ne patëm një fillim të shkëlqyeshëm për vitin 2023 me lançimin e suksesshëm të disa produkteve në Evropë dhe kemi një linjë të ardhshme produktesh për pjesën tjetër të vitit. Si gjithmonë, OPPO dhe OnePlus do të vazhdojë të ofrojë produkte më inovative dhe shërbimin më të mirë për përdoruesit që ecin përpara.

Në faqen e njohur të internetit XDA, OnePlus publikoi deklaratën e mëposhtme: “OnePlus nuk do të dalë nga Evropa dhe MB dhe do të mbajë operacione të qëndrueshme në tregjet lokale. OnePlus do të vazhdojë të investojë në Evropë dhe të ofrojë produkte dhe zgjidhje më inovative për përdoruesit e saj”.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/28/oppo-dhe-oneplus-jashte-disa-tregjeve-evropiane/