Opera lançon Aria, AI të integruar në shfletues në bashkëpunim me OpenAI

Pas ardhjes së shfletuesit Opera One, ka ardhur koha t’i rikthehemi referimit në realitetin e njohur. Në fakt, kjo e fundit po fokusohet më tej në inteligjencën artificiale përmes zbulimit të Aria, AI-së e integruar në shfletues.

Njoftim për shtyp: Oslo, Norvegji – 24 maj 2023 – Opera prezanton sot Aria, shfletuesin e saj të ri të AI. Me Aria, përdoruesit e Opera marrin akses falas në një shërbim gjenerues kryesor të AI. Aria është integruar në shfletues dhe shënon fillimin e një lloji të ri të përvojës së shfletimit për përdoruesit e Opera. Shërbimi është rezultat i bashkëpunimit të Opera me OpenAI.

“Inteligjenca artificiale po ndryshon me shpejtësi mënyrën se si ne punojmë, shfletojmë ueb-in dhe, natyrisht, mënyrën se si mendojmë për shfletuesit dhe rolin që ata mund të luajnë në përvojën e përdoruesve në internet,” tha Joanna Czajka, Drejtoreshë Produkti e Operas.

Shfletuesi i ri i AI i Opera i lejon përdoruesit të rrisin kreativitetin dhe produktivitetin e tyre duke shfrytëzuar fuqinë e AI të çiftëzuar me gjithçka që mund të bëjë një shfletues. Aria, e cila është ndërtuar në infrastrukturën “Composer” të Operas, lidhet me teknologjinë GPT të OpenAI dhe është përmirësuar me veçori shtesë, të tilla si shtimi i rezultateve të drejtpërdrejta nga ueb. Aria është një ekspert në internet dhe shfletues që lejon përdoruesit të bashkëpunojnë me AI kur kërkojnë ueb për informacion, duke gjeneruar tekst ose kod, ose duke iu përgjigjur pyetjeve të produktit të tyre. Për shembull, në lidhje me mbështetjen e klientit, Aria njeh të gjithë bazën e të dhënave të dokumentacionit mbështetës të Opera dhe është në gjendje të përdorë njohuritë aktuale të produkteve të kompanisë për t’iu përgjigjur pyetjeve të përdoruesve.

Infrastruktura e Kompozitorit të Operas është gjithashtu lehtësisht e zgjerueshme. Composer lejon Aria të lidhet me më shumë modele të AI dhe do të zgjerohet për të përfshirë më shumë veçori në të ardhmen, si shërbimet e kërkimit të ofruara nga partnerët kryesorë të Opera. E gjithë kjo risi do të jetë e aksesueshme përmes një eksperience të unifikuar dhe të qëndrueshme të përdoruesit.

“Me Aria, përdoruesit e Operas kanë aftësinë për të shfrytëzuar potencialin e AI gjeneruese falas. Ky është vetëm fillimi, me shumë veçori të tjera që do të vijnë,” shtoi Stefan Stjernelund, VP Product, Opera për Android.

Strategjia AI e shfletuesit Opera
Zbatimi i Aria shënon hapin tjetër në strategjinë e Opera për të integruar shërbimet gjeneruese të AI në shfletuesit e saj dhe është rezultat i bashkëpunimit të kompanisë me OpenAI. Në fillim të këtij viti, Opera prezantoi një implementim të hershëm të ChatGPT në shiritin anësor të shfletuesit të saj të desktopit së bashku me veçorinë AI ​​Prompts. Kompania gjithashtu zbuloi Opera One, një version të ridizajnuar të shfletuesit të saj të përshtatshëm për të pritur funksione më gjeneruese të AI falë dizajnit të tij modular. Kompania tani po ndërmerr hapin tjetër duke prezantuar një shfletues AI që do t’i lejojë përdoruesit të ndërveprojnë me ueb-in me ndihmën e AI direkt në shfletues. Forma aktuale e Aria, e cila përbëhet nga një ndërfaqe chat që komunikon me përdoruesin, përfaqëson fazën e parë të projektit. Shërbimi i fuqizuar nga AI është vendosur të integrohet edhe më shumë në Opera në versionet e ardhshme të shfletuesit, me qëllimin përfundimtar për t’u integruar në shfletuesin, duke ndihmuar përdoruesit të kryejnë detyra ndër-shfletues.

Fundi i njoftimit për shtyp: Aria AI është tani në dispozicion në mbi 180 vende, përfshirë BE-në, përmes versionit zhvillues të Opera One për desktop dhe në versionin beta të Opera për Android. Për më shumë detaje, mund të dëshironi të hidhni një sy drejtpërdrejt në blogun zyrtar të Opera.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/24/opera-lancon-aria-ai-te-integruar-ne-shfletues-ne-bashkepunim-me-openai/