OpenAI zbulon të ardhmen e ChatGPT: Mbërrin GPT-4 Turbo dhe AI i personalizueshëm!

Përditësimi më i fundit i madh i lëshuar për ChatGPT nga OpenAI i lejoi Chatbot të lexojë skedarët e tekstit të ngarkuar nga përdoruesi dhe t’i përmbledhë ato. Më në fund, megjithatë, disa lajme më thelbësore vijnë nga konferenca e parë e zhvilluesve ChatGPT, gjatë së cilës OpenAI u hap për të ardhmen e inteligjencës artificiale të saj kryesore.

Së pari, shpjegon The Verge, gjatë konferencës (e cila u mbajt me dyer të mbyllura) OpenAI njoftoi GPT-4 Turbo, një version të ri të Modelit të Large Gjuhësore pas Chatbot-it të tij. GPT-4 Turbo duket se është ekuivalenti i asaj që ishte GPT-3.5 për GPT-3, domethënë një version i gjeneratës së mesme që pret kërcimin e pashmangshëm drejt GPT-5, që do të mbërrinte gjatë vitit 2024.

Lëshimi i GPT-4 për zhvilluesit ishte i nevojshëm për dy arsye kryesore: e para është problemet e performancës së ChatGPT me GPT-4; e dyta, megjithatë, është nevoja për të përditësuar modelin gjuhësor me të dhënat më të fundit dhe me një kod më performues. Nga këndvështrimi i parë, shpjegon OpenAI, GPT-4 Turbo paraqet informacion të përditësuar në prill 2023, menjëherë pas publikimit të versionit të parë të GPT-4 për publikun.

Sidoqoftë, sa i përket performancës, GPT-4 Turbo do të ketë një context window prej 128,000 input, e cila do t’i lejojë LLM të marrë “deri në 300 faqe tekst në një kërkesë të vetme”, të paktën sipas OpenAI. Deri më tani, dritarja e kontekstit e GPT-4 ka kufizuar në 32,000 hyrje teksti, me versionin bazë të të njëjtit model të kufizuar në 8,000 hyrje. Për më tepër, GPT-4 Turbo do të kushtojë më pak për zhvilluesit, me çmimin për 1000 tokena që është 0,01 dollarë, një e treta e çmimit të GPT-4.

Më në fund, GPT-4 Turbo do të pranojë kërkesat e imazhit, mund të krijojë përmbajtje tekst-në-fjalë dhe do të prezantojë mbështetje për DALL-E 3 në ChatGPT, siç u njoftua tashmë nga OpenAI muajin e kaluar. AI është në dispozicion sot, por tani për tani ajo mund të përdoret vetëm nga zhvilluesit në formën e një API.

Për të gjithë përdoruesit e tjerë – shpjegon The Verge – OpenAI ka lançuar “GPT Platform”, një mjet në internet që ju lejon të krijoni variante të personalizuara të ChatGPT dhe modelit të tij bazë gjuhësor. Këto të fundit quhen GPT dhe, në realitet, ato ekzistojnë tashmë prej disa kohësh: në fakt, kompani të shumta kanë zbatuar AI të bazuar në ChatGPT midis shërbimeve të tyre. Megjithatë, lajmi është se platforma e re OpenAI mund të përdoret pa shkruar një linjë kodi, duke përdorur një sistem plotësisht në gjuhën natyrore.

Në një deklaratë, OpenAI shpjegoi se “që nga fillimi i ChatGPT, përdoruesit kanë kërkuar që të jenë në gjendje ta personalizojnë atë për qëllimet e tyre specifike të përdorimit. Në korrik ne lançuam “Udhëzimet e personalizuara” për GPT-4, të cilat lejojnë përdoruesit të vendosin disa preferenca , por kërkesa për më shumë kontroll mbi AI ishte edhe më e fortë. Shumë përdorues filluan të përdorin një listë kërkesash që u përshtaten nevojave të tyre dhe t’i kopjojnë ato në ChatGPT sipas nevojës. Tani, me GPT-të, nuk do të duhet ta bëjnë më .”


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/11/06/openai-zbulon-te-ardhmen-e-chatgpt-mberrin-gpt-4-turbo-dhe-ai-i-personalizueshem/