OpenAI shkarkon CEO Sam Altman i cili zëvendësohet nga shqiptarja Mira Murati

Pak ditë pas njoftimit për bllokimin e regjistrimeve të ChatGPT Plus, një pikë kthese e bujshme arrin për OpenAI. CEO Sam Altman është shkarkuar nga detyra.

Siç raportohet gjithashtu nga The Verge dhe Gizmodo, dhe mbi të gjitha siç shpjegohet në një njoftim zyrtar për shtyp të OpenAI të publikuar më 17 nëntor 2023, ish-CEO tani Sam Altman u rrëzua nga Bordi i Drejtorëve të OpenAI dhe u zëvendësua nga Mira Murati.

Kjo e fundit, e cila deri më tani mbante rolin e Chief Technology Officer, tani bëhet CEO i përkohshëm i OpenAI. Lajmi mbërriti papritur, duke pasur parasysh se Altman ka qenë gjithmonë, të paktën në një nivel komunikimi, “figura kyçe” e kompanisë (mos harroni se OpenAI mund të përshkruhet si një laborator kërkimor i AI i përbërë edhe nga një fitim sesa nga një për -degë fitimprurëse). Për më tepër, ky është një person që është ndër themeluesit kryesorë të OpenAI (fondacioni daton në vitin 2015 dhe përfshin gjithashtu Elon Musk, i cili megjithatë u largua nga kompania disa kohë më parë).

Në deklaratën e OpenAI thuhet se vendimi “pason një proces shqyrtimi diskutues, i cili arriti në përfundimin se (Altman) nuk ishte vazhdimisht i sinqertë në komunikimet e tij me bordin, duke penguar aftësinë e tij për të kryer përgjegjësitë e tij.” Për këto arsye, “bordi nuk ka më besim në aftësinë e Altman për të vazhduar të udhëheqë OpenAI.” Duke përjashtuar pozicionin që mban aktualisht Mira Murati, tani jemi në kërkim të një “pasardhësi të përhershëm”.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/11/18/openai-shkarkon-ceo-sam-altman-i-cili-do-te-zevendesohet-nga-shqiptarja-mira-murati/