OnePlus 11 merr Android 14 Beta, por kini kujdes

Vetëm në orët e fundit Google ka lëshuar Android 14 Beta 2 për ata që janë regjistruar në programin Developer Preview dhe Beta të sistemit operativ të smartfonëve. Ndërkohë, megjithatë, prodhuesit e tjerë partnerë po përgatiten gjithashtu të lëshojnë versione paraprake të robotit të gjelbër në mënyrë që të kënaqin “geeks” pa një Google Pixel të përputhshëm. Ndër markat në fjalë është OnePlus i cili vetëm dje, më 10 maj 2023, konfirmoi disponueshmërinë e Android 14 Beta 1 për OnePlus 11, por kujdes nga rreziqet e tij!

OnePlus 11 5G merr Android 14 Beta 1
Në forumin e komunitetit OnePlus, ishte anëtari i Ekipit të Softuerit Winkey W. i cili njoftoi disponueshmërinë e versionit të parë beta të OxygenOS 14, ose personalizimin e pronarit të sistemit operativ celular me bazë Android. Në mënyrë të veçantë, ai përsëriti se OnePlus ka punuar ngushtë me Google për t’u ofruar përdoruesve një shije të parë të OxygenOS, nëpërmjet një ndërtimi paraprak të Android 14 ekskluzive për OnePlus 11.

Kompania shton një detaj të rëndësishëm, një kujtesë që të gjithë përdoruesit e interesuar duhet ta lexojnë:

“Ne NUK ju rekomandojmë ndezjen e këtij ROM nëse keni pak ose aspak përvojë në zhvillimin e softuerit, planifikoni ta përdorni pajisjen si një drejtues të përditshëm ose nuk keni përvojë me ROM të personalizuar ndezës. Duhet të kuptoni se ekziston rreziku i BRICKIMIT të telefonit: lexoni udhëzimet me kujdes dhe jini 100% të sigurt për atë që po bëni. Ju lutemi, bëni gjithmonë kopje rezervë të të dhënave të rëndësishme përpara se të ndizni.”

Në fakt, instalimi Beta nuk është aspak i thjeshtë dhe rrezikon të komprometojë funksionimin e duhur të pajisjes, jo vetëm në dritën e gabimeve të identifikuara tashmë nga kompania, por edhe në rast të ndonjë gabimi gjatë instalimit të Android 14 ROM Beta 1. E thënë thjesht, OnePlus 11 juaj mund të bëhet i papërdorshëm dhe potencialisht i parikuperueshëm!

Prandaj, problemet e njohura përfshijnë keqfunksionimet e rrjetit në disa skenarë; ngrini kur bëni foto përmes WhatsApp me kamerën e përparme; dhe problemet e lidhjes kur luani përmbajtje nga telefoni inteligjent në një televizor inteligjent.

Nëse dëshironi të instaloni Android 14 Beta 1 në OnePlus 11, prandaj, bëjeni me shumë kujdes, duke marrë përgjegjësinë për çdo problem me instalimin.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/11/oneplus-11-merr-android-14-beta-por-kini-kujdes/