Një pasqyrë e tregut të kriptove në mes të shkurtit 2023

Tregu i kriptomonedhave po ndjen ende efektet e kaosit të shkaktuar nga FTX: pas falimentimit të huadhënësit Genesis, pikërisht tani, pas një muaji ringritjeje, shumica e kriptomonedhave po humbasin vlerën. Këtu është rishikimi ynë tradicional i botës së kriptove.

Ashtu si muajin e kaluar, kur hodhëm një vështrim të shpejtë se si ka nisur viti 2023 për kriptovalutat, ne po përdorim grafikët e drejtpërdrejtë të CoinDesk për të monitoruar trendin e përgjithshëm negativ në sektor. Fatmirësisht nuk ka kolapse marramendëse: për shembull, Bitcoin në 24 orët e fundit ka shënuar një rënie prej disa qindra dollarësh, duke arritur një vlerë me kursin e këmbimit prej 21,646.92 dollarë në momentin e shkrimit të lajmit. Në baza javore, megjithatë, rënia është më e dukshme dhe arrin në gati dy mijë dollarë.

Situata është e ngjashme për Ethereum: një ETH e vetme aktualisht tregtohet me rreth 1,484 dollarë, nga një muaj më parë, por në rënie gjatë shtatë ditëve të fundit. Edhe XRP në 24 të fundit ka humbur 3,56% duke arritur në 0,3676 dollarë për monedhë të vetme; në baza javore që është një humbje prej afërsisht 0,04 $.

Altcoinët kryesorë po humbasin gjithashtu para: Cardano, Aptos, Dogecoin, Shiba Inu, Solana dhe Polkadot janë vetëm disa nga monedhat në të kuqe gjatë 24 orëve dhe shtatë ditëve të fundit. Rritjen më të lartë në përqindje e ka regjistruar TerraUSD, e cila u rrit nga 0,026 dollarë në 0,031 dollarë, pra një rritje prej 16,19%; Duke vepruar kështu, ai u kthye në vlerat e rreth 5 ditëve më parë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/13/nje-pasqyre-e-tregut-te-kriptove-ne-mes-te-shkurtit-2023/