Nintendo Switch: rekord prodhimi në 2023

Nintendo ka parashikuar që gjatë vitit të ardhshëm fiskal duke filluar nga prilli do të jetë në gjendje të dërgojë 19 milionë njësi të Nintendo Switch, por me sa duket gjërat do të jenë shumë më mirë. Menaxhmenti është i bindur për këtë, duke besuar se mund të bëhet shumë më tepër, ndoshta duke shfrytëzuar forcën lëvizëse të lançimit të ndonjë loje krejt të re.

Nintendo Switch: Vlerësohen 150 milionë njësi të shitura në përgjithësi

Duke hyrë në më shumë detaje, sipas raporteve nga Bloomberg, urdhri për të rritur prodhimin e komponentëve do të ishte larguar tashmë dhe do të kishte arritur tek partnerët në zinxhirin e furnizimit.

Megjithatë, mbetet për t’u kuptuar se sa konzola të reja do të prodhohen, por nëse parashikimet e Nintendo rezultojnë të sakta, ne do t’i afrohemi pragut prej 150 milionë njësive të shitura në total, një shifër shumë e rëndësishme dhe mbresëlënëse që është tejkaluar vetëm nga PlayStation deri tani 2.

Për krahasim, në vitin fiskal që përfundon në mars, 21 milionë njësi Nintendo Switch do të dërgohen në mbarë botën, që është një rezultat i jashtëzakonshëm duke pasur parasysh se është një konzollë tashmë në qarkullim prej disa vitesh.

Megjithatë, duhet të kihet parasysh se synimi për të rritur prodhimin e Nintendo Switch-it aktual, në mënyrë të pashmangshme e shtyn daljen në treg të një konzole të gjeneratës së re, e cila është diskutuar në disa raste tash e një kohë. Prandaj, Nintendo duket se është i gatshëm të shfrytëzojë maksimumin nga produkti aktual përpara se të vazhdojë me kalimin në zgjidhjen e re.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/21/nintendo-switch-rekord-prodhimi-ne-2023/