Nga Meta transparencë më e madhe për funksionimin e reklamave

Meta publikon një version të ri të “Pse po e shoh këtë reklamë?”

Është një mjet i cili, nëse klikohet krahas reklamave të shfaqura në tabelën e buletinit, ju lejon të mësoni më shumë se si funksionon reklamimi.

Kompania theksoi se me përditësimin më të fundit, ndërfaqja do t’u japë përdoruesve më shumë njohuri se si aktivitetet e tyre në Facebook dhe rrjete të tjera sociale të lidhura, si Instagram, informojnë modelet e mësimit të makinerive që fuqizojnë softuerin e përputhjes së reklamave. Pasi të klikoni në tre pikat pranë reklamës, ekrani shfaq një përmbledhje të veprimeve të përdorura për të identifikuar reklamat që duhen shfaqur dhe audiencën e synuar. Për shembull, faqja mund të vërejë se nëse po shihni një reklamë për një fustan apo fustan, kjo është për shkak se jeni angazhuar me përmbajtje elegante në Facebook.

Abonentët gjithashtu kanë akses në shembuj dhe ilustrime të reja që shpjegojnë se si funksionojnë algoritmet e mësimit të makinerive të Meta. Në të njëjtën kohë, kompania thotë se e ka bërë më të lehtë qasjen në preferencat tuaja të reklamave. “Ne jemi të përkushtuar të përdorim me përgjegjësi modelet e mësimit të makinerive. Të qenit transparent për mënyrën se si ne përdorim mësimin e makinerive është thelbësore sepse siguron që njerëzit të jenë të vetëdijshëm se kjo teknologji është pjesë e sistemit tonë të reklamave,” tha Meta në një postim në blog. zyrtar. “Duke rritur transparencën rreth mënyrës se si funksionojnë modelet e mësimit të makinerive për të ofruar reklama, ne synojmë të ndihmojmë njerëzit të ndihen më të sigurt.” Kompania vëren se ka punuar me “ekspertë të jashtëm të privatësisë” për të mbledhur të dhëna se si ta bëjë sistemin e saj të reklamave më transparent. Në vitin 2024, brenda Bashkimit Evropian do të hyjë në fuqi Akti i Shërbimeve Dixhitale, i cili imponon një transparencë më të madhe në funksionimin e sistemeve të rekomandimit për platformat sociale dhe shërbimet dixhitale në përgjithësi.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/15/nga-meta-transparence-me-e-madhe-per-funksionimin-e-reklamave/