Netflix publikon rregulla kundër password sharing

Netflix ka filluar testimin e ndarjes së llogarive (që përfshin pagesën shtesë) në Kosta Rika, Kili dhe Peru. Faqet FAQ janë përditësuar për të shpjeguar se si do të identifikohet (dhe bllokohet) i ashtuquajturi ndarja e fjalëkalimit midis përdoruesve që nuk jetojnë në të njëjtën shtëpi. Gjithçka sillet rreth konceptit të pozicionit kryesor.

Ndarja e llogarisë: Rregullat dhe përjashtimet
Netflix gjithmonë ka mbyllur një sy ndaj ndarjes së llogarive midis njerëzve që nuk janë pjesë e së njëjtës familje, por tani ka vendosur të kundërshtojë këtë fenomen të përhapur. Me familje nënkuptojmë grupin e përdoruesve që jetojnë në të njëjtën shtëpi, ose në të njëjtin vend kryesor. Kjo e fundit duhet të vendoset nëpërmjet televizorit të lidhur me rrjetin WiFi të përdorur nga të gjitha pajisjet.

Nëse nuk zgjidhni vendndodhjen tuaj kryesore ose nuk keni një televizor, Netflix zbulon vendndodhjen tuaj bazuar në adresën tuaj IP, identifikuesin e pajisjes dhe aktivitetin e llogarisë. Megjithatë, kjo metodë nuk është e pagabueshme, pasi mund të vendoset një vendndodhje e gabuar me pasoja të dukshme (bllokim aksesi). Për të konfirmuar lidhjen me vendndodhjen kryesore, është gjithashtu e nevojshme të hapni Netflix nga uebi ose aplikacioni dhe të shikoni diçka të paktën një herë në 31 ditë.

Qasja në shërbim do të bllokohet në pajisjet që nuk janë në vendndodhjen kryesore ose nuk janë përdorur për të parë asgjë në 31 ditë. Netflix shpjegon se si të zhbllokoni aksesin ose të ndryshoni vendndodhjen tuaj kryesore, por kjo kërkon gjithmonë një televizor. Nuk është e qartë se si të vazhdohet nëse përdoruesi nuk ka televizor (ndoshta duhet të kontaktojë mbështetjen).

Është e mundur të përdorni shërbimin në lëvizje (për shembull kur udhëtoni) për 7 ditë rresht, por është e nevojshme t’i kërkoni pronarit të llogarisë një kod të përkohshëm. Nuk dihet se sa herë mund të kërkohet kodi. Natyrisht kjo është e vërtetë vetëm nëse pajisja që do të zhbllokohet është përdorur për të parë diçka të paktën një herë në 31 ditë dhe më pas është lidhur me rrjetin WiFi të vendndodhjes kryesore.

Për të shmangur të gjitha këto procedura, do të jetë e mundur të shtoni një llogari shtesë në atë kryesore (vetëm planet standarde dhe premium), duke paguar një shumë shtesë më të ulët se ajo që kërkohet për planin bazë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/01/netflix-publikon-rregulla-kunder-password-sharing/