Netflix ndalon fjalëkalimet e përbashkëta në katër vende

Goditje ndaj fjalëkalimeve të përbashkëta për Netflix, i cili sot konfirmon futjen e rregullave të reja të krijuara për të frenuar fenomenin. Në thelb, qëllimi i platformës është të fitojë para nga shikimi i përmbajtjes nga ata që, megjithëse nuk jetojnë në të njëjtën shtëpi me mbajtësin e llogarisë, përdorin abonimin e transmetimit. Këto janë fjalët e zgjedhura për shpalljen.

“Ne e kemi bërë gjithmonë të lehtë për njerëzit që jetojnë së bashku të ndajnë llogaritë e tyre Netflix, me veçori si profile dhe transmetime të shumta. Ndërsa këto kanë qenë jashtëzakonisht të njohura, ato gjithashtu kanë krijuar konfuzion se kur dhe si Netflix mund të ndahet sot. mbi 100 milionë familje ndajnë llogari, duke ndikuar në aftësinë tonë për të investuar në seriale dhe filma të rinj të mrekullueshëm televiziv.”

Fjalëkalimet e përbashkëta të Netflix: Ndryshon gjithçka
Fillon nga katër vende, Kanadaja, Zelanda e Re, Portugalia dhe Spanja, por së shpejti gama e veprimit të risisë do të shtrihet globalisht, duke përfshirë edhe Italinë. Afatet kohore nuk janë bërë të ditura.

Pra, çfarë ndryshon? Në këto territore, abonentët që dëshirojnë të mundësojnë aksesin në llogari për jorezidentët do të paguajnë një tarifë shtesë. Më poshtë janë çmimet mujore të vendosura për çdo anëtar shtesë:

7,99 dollarë kanadezë në Kanada;
7,99 dollarë NZ në Zelandën e Re;
3,99 € në Portugali;
5.99 euro në Spanjë.

Opsioni do të jetë i aksesueshëm vetëm për planet Standard dhe Premium, siç shihet në imazhin përmbledhës të dukshëm më poshtë. Prandaj mohohet mundësia për abonentët e formulave Bazë me reklama dhe Bazë.

Ata që dëshirojnë të transferojnë profilin nga llogaria e një të njohuri në një të re, të krijuar ad hoc, mund ta bëjnë këtë përmes një funksioni të veçantë të prezantuar muajt e fundit.

Abonentit i kërkohet të përcaktojë një “lokacion primar”, në fakt shtëpinë e tij. Të gjitha profilet që lidhen përmes atij rrjeti nuk do të kenë probleme, ndërsa për ta bërë këtë nga shtëpitë e tjera do të duhet të përballeni me shpenzime shtesë.

Sipas platformës, sistemi nuk pengon aksesin në katalog kur udhëtoni. Do të ketë kohë dhe një mënyrë për të kuptuar nëse gjithçka do të shkojë sipas planeve dhe parashikimeve të formuluara nga kompania. Një valë mospërtëritjesh nuk mund të përjashtohet, veçanërisht nga ata që e mbajnë mend mirë kur, vetëm pak vite më parë, shërbimi promovoi filozofinë e tij me një postim në Twitter ku ende shkruan Dashuria po ndan një fjalëkalim. Herë të tjera.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/09/netflix-ndalon-fjalekalimet-e-perbashketa-ne-kater-vende/