Microsoft zbulon risi të reja: Bing Chat Enterprise dhe Visual Search

Microsoft njoftoi disa risi për shërbimet e tij të fuqizuara nga AI gjatë ngjarjes Inspire 2023. Bizneset mund të aksesojnë pamjen paraprake të Bing Chat Enterprise përmes disa planeve të Microsoft 365. U zbulua gjithashtu çmimi i Microsoft 365 Copilot. Në vend të kësaj, të gjithë mund të përfitojnë nga funksioni Visual Search për të kërkuar nga chatbot informacion rreth imazheve.

Ndërmarrja Bing Chat
Bing Chat është i disponueshëm për më shumë se pesë muaj, shërbimi që lejon përdoruesit të kërkojnë informacion përmes një bisede në gjuhën natyrore. Microsoft tani ka zbuluar Bing Chat Enterprise, një version i fokusuar në ndërmarrje me një nivel më të lartë të mbrojtjes së të dhënave sesa modelet tradicionale gjeneruese të AI.

Të dhënat e përdoruesit dhe të kompanisë mbeten brenda organizatës. Bisedat nuk ruhen dhe askush nuk mund t’i qaset ato (as Microsoft). Për më tepër, të dhënat nuk përdoren për trajnimin e modeleve të AI. Shumë kompani, përfshirë Apple dhe Samsung, i kanë ndaluar punonjësit të përdorin chatbot për të shmangur ndarjen aksidentale të informacionit konfidencial. Me Bing Chat Enterprise nuk ekziston një rrezik i tillë.

Shërbimi është i disponueshëm falas në pamje paraprake me planet e Microsoft 365 E3, E5, Business Standard dhe Business Premium, por versioni publik do të kushtojë 5 dollarë/muaj për përdorues. Është i aksesueshëm me një llogari pune nëpërmjet uebit dhe shiritit anësor të Microsoft Edge. Ai gjithashtu do të integrohet në Windows Copilot në të ardhmen.

Microsoft 365 Copilot për 30 dollarë në muaj
Microsoft 365 Copilot shton aftësitë e AI në aplikacionet e paketës së produktivitetit. Ai integron të gjitha aftësitë e Bing Chat Enteprise, por gjithashtu përfiton nga Microsoft Graph për të ndihmuar punonjësit e kompanisë me aktivitete të ndryshme ditore, si shkrimi i një dokumenti me Word, analizimi i të dhënave me Excel dhe krijimi i një prezantimi me PowerPoint.

Microsoft 365 Copilot do të jetë i disponueshëm për klientët që abonohen në planet e Microsoft 365 E3, E5, Business Standard dhe Business Premium. Kostoja është 30 dollarë në muaj për përdorues. Për momentin nuk dihet data zyrtare e nisjes.

Visual SEarch in Bing Chat
Lajmet e fundit kanë të bëjnë me Bing Chat. Microsoft ka njoftuar Visual Search, ose veçorinë që ju lejon të ngarkoni një imazh dhe të kërkoni për informacione të lidhura në internet, duke përdorur modelin OpenAI GPT-4.

Imazhi mund të merret në këtë moment ose tashmë i pranishëm në pajisje. Chatbot mund të kuptojë kontekstin dhe t’u përgjigjet pyetjeve në lidhje me imazhin. Visual Search mund të aksesohet nëpërmjet shfletuesit tuaj të desktopit ose aplikacionit celular të Bing. Do të jetë gjithashtu i disponueshëm në Bing Chat Enterprise në të ardhmen.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/07/19/microsoft-zbulon-risi-te-reja-bing-chat-enterprise-dhe-visual-search/