Microsoft vendos reklama në Bing Chat

Pak ditë pas fillimit të testeve për 200 seancat ditore të Bing Chat, të krijuara për të lejuar gjithnjë e më shumë njerëz të provojnë chatbotin e bazuar në GPT-4, Microsoft njofton një tjetër risi që vjen pas raportimeve të para nga publiku. Në fakt, në këto orë ka nisur edhe futja e reklamave në Bing Chat, një lëvizje që mund të ngrejë disa kritika për kompaninë Redmond, por që në realitet mund të jetë mjaft e dobishme dhe pozitive.

Ka vërtet nevojë për reklamim në Bing Chat?
Duke folur për The Verge, drejtoresha e komunikimit e Microsoft, Caitlin Roulston tha se reklamat do të shfaqen në bisedat me chatbot në varësi të rezultateve të kthyera nga Bing. Për shembull, siç mund ta shihni në tweet-in më poshtë, duke kërkuar “cila është Honda më e lirë në 2023”, AI do të kthejë numrat e marrë nga portale specifike, të cituar si burime për të mësuar konceptet nga inteligjenca artificiale.

Në këmbim, Microsoft do të ndajë të ardhurat nga reklamat me partnerët, përmbajtja e të cilëve kontribuoi në përgjigjen e bisedës. Prandaj, për momentin, fitimi i parave i përvojës në Bing duket mjaft i kufizuar dhe neutral, jo invaziv. Megjithatë, është e paqartë nëse kompanitë do të rrisin sasinë e reklamave për përgjigje ose nëse do të ofrojnë më shumë hapësirë ​​reklamimi brenda bisedave.

Një detaj është i qartë: tani për tani, këto nuk janë reklama me baner ose reklama pop-up. Në të kundërt, Microsoft thotë se Bing Chat në të ardhmen mund të nxisë më shumë trafik te botuesit dhe kompanitë të cilave u referohen disa përgjigje me veçori të reja në përgjigje. Me pak fjalë, reklamimi është i destinuar të mbetet brenda Bing Chat; në fund të fundit, me shërbimin që tejkalonte 100 milionë përdorues aktivë në ditë, ishte e pashmangshme.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/30/microsoft-vendos-reklama-ne-bing-chat/