Microsoft sjell lojërat Xbox në NVIDIA GeForce NOW

Microsoft ka njoftuar një marrëveshje me NVIDIA që siguron akses në lojërat Xbox përmes shërbimit të lojërave cloud GeForce NOW për 10 vitet e ardhshme. Abonentët do të gjejnë gjithashtu aksione të Activision Blizzard, nëse blerja miratohet nga autoritetet e ndryshme antitrust. Një partneritet i ngjashëm u lançua dje me Nintendo.

Lojërat Xbox dhe Activision në NVIDIA GeForce NOW
Marrëveshja u njoftua nga Presidenti Brad Smith gjatë një konference për shtyp në Bruksel. Drejtuesit e Microsoft morën pjesë në një takim me Komisionin Evropian në përpjekje për të marrë dritën jeshile për të blerë Activision Blizzard. Rezultati i takimit nuk dihet, por tani kompania Redmond do të ketë mbështetjen e NVIDIA.

Njoftimi për shtyp thekson qartë se partneriteti do të sigurojë më shumë zgjedhje për lojtarët dhe zgjidh shqetësimet e NVIDIA në lidhje me blerjen e Activision Blizzard. Prandaj, kompania kaliforniane do të ofrojë mbështetjen e saj të plotë për miratimin e transaksionit.

Marrëveshja 10-vjeçare është vetëm për transmetim. Kjo do të thotë që përdoruesit fillimisht do të duhet të blejnë lojëra për PC në Dyqanin e Windows, Steam ose Epic Games Store. Microsoft dhe NVIDIA tashmë kanë filluar të integrojnë lojërat Xbox në GeForce TANI. Nënkryetari i NVIDIA, Phil Eisler tha se qëllimi është të sjellë lojëra në shërbimin e transmetimit në të njëjtën kohë kur ato lëshohen në PC.

Në ditët në vijim do të shohim nëse këto lëvizje strategjike të Microsoft do të mjaftojnë për të marrë dritën jeshile nga Komisioni Evropian. Megjithatë, blerja mund të ngadalësohet ose bllokohet nga FTC e SHBA (Komisioni Federal i Tregtisë) dhe CMA e Mbretërisë së Bashkuar (Autoriteti i Konkurrencës dhe Tregjeve).


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/22/microsoft-sjell-lojerat-xbox-ne-nvidia-geforce-now/