Microsoft sjell aplikacionin Outlook pa pagesë në Mac

Përveç projekteve që lidhen me inteligjencën artificiale, Microsoft po punon gjithashtu për të sjellë programet e tij në platforma të shumta.

Me këtë në mendje, gjigandi amerikan ka njoftuar disponueshmërinë e Outlook në një version falas për kompjuterët Mac.

Ky është softueri, i lindur në Windows, me të cilin mund të menaxhoni emailet dhe madje edhe takimet në kalendar. Deri më sot, zëvendësimi i Apple Mail mund të përdorej vetëm nëpërmjet një abonimi në Microsoft 365 ose një licence për një program të paketës së Office, siç është Word. Outlook mund të shkarkohet lirisht nga Apple App Store.

Microsoft ka zhvilluar Outlook për Mac duke e optimizuar atë për kompjuterët më të fundit Apple, ata të pajisur me një procesor shtëpiak Apple Silicon.

Aplikacioni ju lejon të shtoni një adresë emaili të Outlook, si dhe llogari të Gmail, iCloud, Yahoo dhe të korporatave. Për ata që kanë një iPhone, ekziston edhe mundësia për të përfituar nga funksioni ‘handoff’, me të cilin mund të filloni të lexoni apo edhe të shkruani një mesazh në telefon dhe të vazhdoni në Mac ose anasjelltas.

Në mesin e funksioneve të ndryshme është edhe “Dita ime” e cila ofron axhendën dhe një kalendar të integruar që ju lejon të mbani gjurmët e takimeve, takimeve apo ngjarjeve të tjera.

Në një postim zyrtar Jeremy Perdue, Menaxher i Produkteve të Outlook, nënvizoi: “Me Outlook ne kemi zhvilluar një aplikacion modern dhe vendas të krijuar dhe optimizuar për macOS. Dhe këto përmirësime shkojnë shumë përtej nivelit sipërfaqësor.

Outlook për Mac bën më shumë për t’u integruar në platformën Apple, në mënyrë që të përfitoni sa më shumë prej saj, madje edhe me miniaplikacione dhe rikujtues në qendrën e veprimit.”

Më 16 mars, Microsoft do të mbajë një ngjarje të titulluar “E ardhmja e punës me AI”, gjatë së cilës mund të zbulojë lajme në lidhje me aplikacionet e Office me përdorim më të madh të inteligjencës artificiale të ChatGpt, i cili tashmë ushqen një version testues sot të uebit të Bing motor kërkimi.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/09/microsoft-sjell-aplikacionin-outlook-pa-pagese-ne-mac/