Microsoft revolucionon Windows 11 me AI e ChatGpt

Microsoft shtyn drejt inteligjencës artificiale, me lajmet e zbuluara në Build 2023, konferencën e zhvilluesve të gjigantit Redmond.

Vetëm dje, themeluesi i Microsoft-it, Bill Gates, nënvizoi se si AI ka potencialin të ndryshojë ekuilibrin e tregut aktual të teknologjisë, duke mërzitur organizata të tilla si Google dhe Amazon. Prandaj, Build sjell një integrim më të thellë të ChatGpt, chatbot-it të famshëm të zhvilluar nga OpenAI, mbi të cilin vetë Microsoft ka investuar shuma të mëdha, në Windows 11.

Fillojmë me Copilot, emri i dhënë nga kompania për mbështetjen që AI mund të japë. aktivitetet e përditshme. Në qershor, një version paraprak i sistemit operativ do t’ju lejojë të përfitoni nga aftësitë e ChatGpt, në shiritin e kërkimit “Bing Chat”, për t’i kërkuar asistentit të kryejë ndonjë veprim për ta, madje edhe aktivizimin e modalitetit të natës, i cili ndryshon temë dhe dritë për të mos i lodhur sytë, ose për të ndryshuar sfondin e kompjuterit, të gjitha pa shikuar në cilësimet specifike. Sipas Microsoft, kjo do ta bëjë çdo përdorues të Windows 11 një “përdorues të fuqishëm” pa njohuri të thella se si funksionon një ndërfaqe kompjuteri.

Por kjo nuk është e gjitha: Copilot në Windows 11 do të jetë gjithashtu në gjendje të bëjë ndryshime të vogla në foto, të shkruajë përmbledhje të dokumenteve tekstuale dhe t’i ndajë ato në aplikacionet e instaluara. Deri më sot, këto operacione ishin të mundshme në aplikacione specifike, si Microsoft 365. Duke vazhduar fokusin në chatbot, kompania njoftoi gjithashtu se përdoruesit e ChatGpt do të mund të mbështeten te Bing për të kërkuar në ueb duke përdorur AI.

Në praktikë, softueri OpenAI do të jetë në gjendje të mbështetet në “një motor kërkimi të klasit botëror” për të kthyer përgjigje kontekstuale ndaj pyetjeve të bëra nga përdoruesit përmes faqes OpenAI ose nga aplikacionet, përfshirë ato të palëve të treta, të cilat bazohen në ChatGpt. Në fakt, Bing bëhet motori qendror i kërkimit të chatbot-it edhe jashtë mjedisit të Windows. Më parë, ChatGpt mbështetej në burime të ndryshme në internet për t’iu përgjigjur pyetjeve të surferëve.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/24/microsoft-revolucionon-windows-11-me-ai-e-chatgpt/