Microsoft pushon 689 punonjës të tjerë: ja pse

As koha për të parashikuar shkarkimin e mundshëm të mijëra punonjësve të Meta-s që Microsoft të shpallë shkurtime të tjera pune në mbarë botën. Këtë herë pushimet nga puna mbërrijnë në Shtetet e Bashkuara, më saktë në zyrat e Redmond, Bellevue dhe Issaquah, ku 689 punëtorë do të duhet të largohen nga pozicionet e tyre.

Microsoft vazhdon me pushimet nga puna, çfarë ndodh?
Lëvizja e dëshiruar nga titani i Satya Nadella nuk është një surprizë, por vetëm një nga masat e fundit të parë në muajt e fundit. Detajet u ndanë më pas dje, të hënën, 7 mars 2023, nga Departamenti i Shtetit të Uashingtonit për Sigurinë në Punë, i cili pa 2,184 shkurtime të vendeve të punës në vetëm disa muaj.

Më e rëndësishmja, ky raund i fundit i pushimeve nga puna prek disa departamente, duke përfshirë Visual Studio për Mac dhe Azure Edge + Platform. Sipas raportimeve të fundit, arsyeja do të ishte fare e thjeshtë: pas bumit të punës të regjistruar mes viteve 2019 dhe 2022, këto zona kanë pësuar rënie të klientëve dhe rrjedhimisht, në xhiro.

Për të njëjtën arsye, kompania Redmond ka pushuar nga puna disa mijëra punonjës nga fusha të tjera si LinkedIn, departamenti i shitjeve të shërbimeve cloud, Industrial Metaverse Core dhe AltSpaceVR, dhe jo vetëm në Shtetet e Bashkuara.

Ky trend do të vazhdojë
Prandaj është për të ardhur keq të theksohet se vetë CEO i Microsoft nuk mund të shmangë konfirmimin e këtyre nevojave të pakëndshme për kompaninë, me sa duket pa u ndalur. Në fakt, plani global i shpallur janarin e kaluar nga kompania parashikon largimin nga puna të një total prej rreth 10 mijë punonjësish deri në fund të tremujorit të tretë të vitit fiskal, ose deri më 31 mars 2023.

Pavarësisht kësaj, Nadella premton gjithashtu përfitime të veçanta dhe mbështetje të plotë për të prekurit, duke përfshirë një pagë largimi mbi mesataren e tregut, mbulim shëndetësor gjatë gjithë kohës dhe shërbime të tranzicionit në karrierë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/08/microsoft-pushon-689-punonjes-te-tjere-ja-pse/