Microsoft po mendon për një store për lojëra celulare

Gama e veprimit të Microsoft në botën e lojërave mund të shtrihet së shpejti në telefonat inteligjentë dhe tabletët, me lançimin e një dyqani të dedikuar për lojërat celulare. Kjo u raportua nga Bloomberg, duke cituar Phil Spencer, numrin një të divizionit Xbox, si një burim të drejtpërdrejtë. Këto janë fjalët e tij.

Është një pjesë e rëndësishme e strategjisë sonë dhe diçka për të cilën po punojmë në mënyrë aktive tashmë sot, jo vetëm, por duke folur për këtë me partnerë që dëshirojnë të kenë më shumë liri zgjedhjeje për të fituar para në telefon.

Një dyqan lojërash celulare nga Microsoft/Xbox?
Deklarata u mblodh gjatë konventës CCXP në Sao Paulo, Brazil, kushtuar komikeve dhe në përgjithësi formave të argëtimit. Në rast të debutimit të saj, platforma në mënyrë të pashmangshme do të konkurronte me alternativat tashmë të disponueshme, kryesisht ato të Google dhe Apple.

Është e pamundur të mos merren parasysh dy faktorë. E para është ajo që lidhet me fuqinë e Microsoft në sektorin e lojërave, tani që kontrollon Activision Blizzard, pas miratimit përfundimtar për blerjen e kompanisë. E dyta, megjithatë, i referohet ankesave të shprehura në mënyrë të përsëritur nga emrat e mëdhenj të industrisë së lojërave në lidhje me imponimet e aplikuara nga dyqanet tradicionale të celularëve, veçanërisht në lidhje me metodat e shpërndarjes së lojërave dhe përdorimin e sistemeve të pagesave. Dhe këtu përmendim Epic Games.

Nga kjo rrjedh se një rëndësi e veçantë duhet t’i atribuohet partneriteteve. Në kushtet e duhura, zhvilluesit dhe botuesit mund të mirëpresin ngrohtësisht hyrjen në fushën e një kompanie si grupi Redmond, sipas definicionit super partes duke marrë parasysh mungesën e lidhjeve ose interesave të drejtpërdrejta me ekosistemet Android ose iOS. Megjithatë, nuk ka asnjë informacion në lidhje me orarin.

Në fakt nuk është hera e parë që flitet për këtë. Tashmë në shkurt kishin dalë detaje në lidhje me një projekt (i cili nuk u konkretizua kurrë) për nisjen e një dyqani alternativ celular. Përsëri, nga goja e Phil Spencer. Në muajt në vijim, kreu i Xbox foli më pas për përpjekjen e dështuar për të blerë Zynga përpara se kjo e fundit të kalonte në duart e Take-Two Interactive.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/12/02/microsoft-po-mendon-per-nje-store-per-lojera-celulare/