Microsoft përditëson Windows Subsytem për Android

Microsoft lëshoi ​​mbrëmë një version të ri të Windows 11 22H2 për kanalin Insider Beta. Kompania Redmond njoftoi në Twitter se nuk do të ketë ndërtime të reja për kanalet Dev dhe Canary, por abonentët e këtyre kanaleve mund të instalojnë versionin e ri 2302.4000 të Nënsistemit Windows për Android (WSA). Ndërkohë, raportet e gabimeve të prezantuara me përditësimin KB5023706 të 14 marsit po rriten.

WSA: E re në versionin 2302.4000
Siç e dini, Nënsistemi Windows për Android ju lejon të ekzekutoni aplikacione Android (të shpërndara nga dyqani Amazon) në pajisjet Windows 11 nëpërmjet virtualizimit. Një nga shtesat më të fundit është mbështetja për Android 13. Versioni 2302.4000 instalon përditësimet më të fundit të sigurisë të lëshuara nga Google.

Microsoft ka përmirësuar gjithashtu opsionin e zgjedhjes së kartës video në cilësimet dhe performancën grafike. Gjithashtu rregulloi defektet në lidhje me lidhjen/zhbllokimin me monitorë të jashtëm dhe aplikacione të bllokuara audio. Bazuar në udhërrëfyesin aktual, pritet të vijnë katër veçori: transferimi i skedarëve, shkurtoret, fotografia në figurë dhe aksesi i paracaktuar në rrjetin lokal.

Përditësimi kumulativ KB5023706 (Momenti 2) përfshin shumë veçori të reja, por gjithashtu prezantoi disa gabime. Problemi më serioz është ai që shkakton ngadalësimin e SSD-ve. Disa përdorues kanë raportuar në vend të kësaj pamundësinë e përfundimit të instalimit me shfaqjen e kodeve të ndryshme të gabimit (0x80070103, 0x8000ffff, 0x80073701, 0x8007007e dhe 0x800f081f).

Sigurisht që nuk mund të mungonte BSoD (Ekrani blu i vdekjes) klasik. Së fundi, është e nevojshme të instaloni versionet më të fundit të mjeteve që modifikojnë ndërfaqen, menynë Start dhe shiritin e aplikacioneve (Start11, StartAllBack dhe ExplorerPatcher), pasi ato të mëparshmet nuk funksionojnë më.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/17/microsoft-perditeson-windows-subsytem-per-android/