Microsoft në punë e sipër: Xbox do të ketë chatbot-in e vet

Microsoft ka zhvilluar një chatbot dedikuar Xbox. Kjo është një nga iniciativat e shumta që lidhet me fushën e inteligjencës artificiale gjeneruese mbi të cilën po punon grupi Redmond. Kjo fillimisht iu komunikua stafit redaktues të faqes së internetit The Verge nga disa burime që besohet se ishin në dijeni të projektit, por për arsye të dukshme mbetën anonime.

Microsoft do të nisë një chatbot me AI për Xbox
Nuk do të jetë një asistent i krijuar për të hyrë në veprim gjatë seancave të lojërave, por për t’u përdorur në frontin e mbështetjes së përdoruesit. Më në detaje, sipas asaj që doli, do të zbulohet në rast të kërkesave që kanë të bëjnë me ndihmë, duke u shfaqur në ekran dhe duke pyetur Si mund t’ju ndihmoj sot?.

Një përshkrim i qarkulluar brenda vendit lexon Ky agjent mund t’ju ndihmojë me pyetjet e lidhura me mbështetjen e Xbox.

Është e rëndësishme të theksohet se kjo nuk është diçka e re që është shpallur zyrtarisht dhe se nisja e saj nuk duhet marrë si e mirëqenë: si gjithmonë në këto raste, do të nevojitet një fazë testimi. Megjithatë, Haiyan Zhang, menaxher i përgjithshëm i ekipit të Xbox që punon në iniciativat e AI, tha se ne po testojmë një agjent mbështetës virtual për Xbox, një prototip i brendshëm me një karakter të animuar që mund të kërkojë tema të mbështetjes së Xbox përmes zërit ose tekstit. Ai shtoi se The Prototype e bën më të lehtë dhe më të shpejtë për lojtarët që të marrin ndihmë me temat e mbështetjes duke përdorur gjuhën natyrore, duke marrë informacion nga faqet ekzistuese të mbështetjes së Xbox.

Prandaj, njohuritë e chatbot-it do të lidhen me dokumentet mbështetëse dhe, ndër aftësitë e tij, do të ketë gjithashtu aftësinë për të ofruar rimbursime në lidhje me lojërat dhe/ose përmbajtjen brenda lojës.

Siç është shkruar më parë, faza e testimit ka filluar tashmë brenda në Microsoft dhe, për momentin, do të përfshinte abonimin në shërbimin Minecraft Realms, një abonim për menaxhimin e serverëve personalë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/04/02/microsoft-ne-pune-e-siper-xbox-do-te-kete-chatbot-in-e-vet/