Microsoft, event në mars: Surface OLED dhe një përditësim për Windows 11 po vijnë

Me sa duket, Microsoft po planifikon një ngjarje të madhe për muajin mars ku do të prezantojë jo vetëm risitë e radhës harduerike, por edhe softuerin. Lajmi bëhet i ditur nga faqja e Windows Central, e cila ka qenë gjithmonë shumë e informuar për gjithçka që ka të bëjë me botën e Microsoft.

Microsoft do të prezantojë Surface Pro dhe Surface Laptop-in e ri këtë pranverë, më saktë më 21 mars. Pajisjet me sa duket do të pajisen me ekrane të përditësuar (flitet për përdorimin e paneleve OLED) dhe procesorë të rinj. Këto do të jenë Surfaces-et e para që do të pajisen me procesorë të rinj të bazuar në Intel Core Ultra dhe Qualcomm Snapdragon X Elite me NPU të gjeneratës së re, të cilat do të përmirësojnë performancën nga pikëpamja e inteligjencës artificiale. Në fakt, nuk është rastësi që ata janë etiketuar si “PC-të e parë AI të Microsoft”.

Windows Central shpjegon se, bazuar në informacionin nga burimet e brendshme, çipat duhet të ofrojnë përmirësime të mëdha në performancë dhe efikasitet në krahasim me modelet e mëparshme Surface Laptop dhe Surface Pro, dhe do të garantojnë jetëgjatësi të baterisë të aftë për të garantuar autonomi gjatë gjithë ditës. Krahas kësaj është planifikuar edhe integrimi i porteve të tjera.

Surface Pro 10 duhet të ketë një dizajn të ngjashëm me Surface Pro 9, por me një ekran OLED më të ndritshëm kundër shkëlqimit dhe i aftë për të mbështetur përmbajtjen HDR. Ekziston gjithashtu një ueb-kamerë e re ultra e gjerë, e përmirësuar me AI Studio dhe një lexues të integruar NFC.

Surface Laptop 6 do të sjellë me vete më shumë veçori të reja, duke përfshirë kornizat më të hollë të ekranit me qoshe të rrumbullakosura, një tastierë të re me prekje, një buton të dedikuar Copilot, më shumë porte (duke përfshirë dy USB-C dhe një USB-A) dhe një karikues magnetik.

Të dy pajisjet duhet të mbërrijnë në dy data të veçanta: në prill Microsoft do të dërgojë variantet me çipa Intel dhe në qershor atë ARM.

Gjatë ngjarjes, Microsoft duhet të prezantojë gjithashtu një përditësim të madh për Window 11, i cili do ta bëjë AI fokusin e saj kryesor dhe që duhet të përfshijë shumë nga veçoritë e reja të paraqitura tashmë, duke përfshirë Super Rezolucionin Automatik të Windows 11 24H2, dhe një veçori të re të quajtur ” AI Explorer” i cili do të veprojë si një ndarje midis PC-ve me AI dhe atyre tradicionale. Ky përshkruhet si një “Copilot i avancuar” që “shndërron gjithçka që bëni në kompjuterin tuaj në një moment të kërkueshëm duke përdorur gjuhën natyrore”. Mbështetje e garantuar me të gjitha aplikacionet dhe aftësia e përdoruesve për të kërkuar biseda, dokumente, faqe në internet dhe imazhe të hapura më parë.

The post Microsoft, event në mars: Surface OLED dhe një përditësim për Windows 11 po vijnë appeared first on 01News.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/03/06/microsoft-event-ne-mars-surface-oled-dhe-nje-perditesim-per-windows-11-po-vijne/