Microsoft Edge: Njoftim për sigurinë për X (Twitter)

Riemërtimi i Twitter shkaktoi dy probleme të tjera. Microsoft Edge shfaq një paralajmërim sigurie, pasi ikona PWA (Progressive Web App) ka ndryshuar. Natyrisht, ky është një pozitiv i rremë. Ndërkohë, kompania kaliforniane ka ndryshuar logon e aplikacionit iOS, por nuk mund të përdorë emrin X.

X është një scam sipas Edge
Microsoft Edge ju lejon të instaloni një faqe interneti si një aplikacion. Duke përdorur opsionin specifik në cilësimet, një sajt bëhet PWA. Përdoruesi më pas mund të shtojë lidhjen në menunë Start, desktopin ose shiritin e detyrave. Shfletuesi i kompanisë Redmond mund të zbulojë ndryshimin e ikonës së aplikacionit dhe të shfaqë një paralajmërim sigurie, falë veçorisë së quajtur Ndryshimi i ikonës së aplikacionit progresiv në ueb.

Meqenëse ikona e Twitter (zogu blu) është zëvendësuar nga ikona X (një shkronjë e bardhë X në një sfond të zi), Edge beson se është një mashtrim. Paralajmërimi këshillon përdoruesin të çinstalojë aplikacionin. Natyrisht, problemi nuk lind nëse X PWA është instaluar pas riemërtimit. Duke qenë një pozitiv i rremë do të zgjidhet në një kohë të shkurtër.

Kompania kaliforniane ndryshoi dje logon e aplikacionit iOS, duke zëvendësuar zogun blu me shkronjën X në dyqanin Apple dhe në telefonat inteligjentë. Megjithatë, rregullat aktuale të App Store nuk lejojnë emra me një shkronjë (minimumi është dy), kështu që emri ka mbetur Twitter.

E fundit është ndarja e të ardhurave nga reklamat. Rreth dy javë më parë u paguan disa krijues të përmbajtjes. Mbrëmjen e djeshme në mbarë botën filloi zyrtarisht programi Ads Revenue Sharing.

Kërkesat minimale janë: anëtarësimi në X Blue ose Organizata të Verifikuara, të paktën 15 milionë përshtypje në postimet në tre muajt e fundit dhe të paktën 500 ndjekës. Krijuesit do të marrin pagesa në baza të rregullta nëse shuma është më shumë se 50 dollarë. Kredia do të bëhet në Stripe (kështu që ju duhet një llogari), nga e cila mund të transferoni fondet në llogarinë tuaj bankare.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/07/29/microsoft-edge-njoftim-per-sigurine-per-x-twitter/