Microsoft do të përdorë GPT-4 në versionin AI të Bing

Microsoft ka investuar miliarda dollarë në OpenAI, organizata kaliforniane që zhvillon ChatGPT. Sipas burimeve të Semafor, kompania Redmond do të integrojë një version më të avancuar të chatbot, të njohur si GPT-4, në Bing. Në muajt e ardhshëm, inteligjenca artificiale do të përdoret gjithashtu në Teams Premium.

GPT-4 në Microsoft Bing
Versioni aktual i ChatGPT bazohet në GPT-3.5. Versioni 4 ofron disa përmirësime, duke përfshirë përgjigje më të shpejta dhe më të detajuara, pra më “njerëzore”. Sipas burimeve të Semafor, Microsoft do të integrojë GPT-4 në Bing në javët e ardhshme, por nuk dihet se kur versioni i AI i motorit të kërkimit do të jetë i aksesueshëm për të gjithë.

OpenAI dhe Microsoft kanë bashkëpunuar së bashku për disa vite për të zhvilluar modele të inteligjencës artificiale. Një superkompjuter me 285,000 CPU dhe 100,000 GPU do të përdoret për të kryer trajnimin. OpenAI ka planifikuar gjithashtu lëshimin e një aplikacioni celular për të rritur numrin e përdoruesve. Sidoqoftë, do të ketë disa kufizime që mund të eliminohen vetëm me një abonim ChatGPT Plus.

Chatbot mund të shfrytëzohet për aktivitete të ndryshme, duke përfshirë shkrimin e artikujve mbi tema specifike. Falë mjetit të ri të zhvilluar nga vetë OpenAI, i quajtur AI Text Classifier, është e mundur të verifikohet nëse teksti është shkruar nga një njeri apo nga inteligjenca artificiale. Megjithatë, rezultatet nuk janë 100% të besueshme, pasi mund të ketë rezultate false.

Mjeti është falas dhe mund të përdoret nga kushdo pasi të identifikohet. Teksti nuk duhet të jetë shumë i shkurtër (më pak se 1000 karaktere) dhe preferohet të jetë në anglisht.

This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/02/microsoft-do-te-perdore-gpt-4-ne-versionin-ai-te-bing/